Αποκλεισμός από την ανώτερη ΤΣΣΚΑ

Αποκλεισμός από την ανώτερη ΤΣΣΚΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπέρβαση του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα δεν ήρθε ποτέ και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των έξι ευρωπαϊκών τίτλων δεν θα είναι στο φάιναλ φορ. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε 74-55 τους «πράσινους» στον τέταρτο προημιτελικό, και το ΟΑΚΑ σείστηκε από τις φωνές των 18.000 φίλων του «τριφυλλιού», που θύμισαν τις ημέρες της ευρωπαϊκής δόξας και αναγνώρισαν την προσπάθεια των παικτών.

Η εναλλαγή των δύο σχημάτων του Παναθηναϊκού, με τη χρησιμοποίηση τριών περιφερειακών ή τριών ψηλών, αποτέλεσε το «φρένο» που πάτησε ο Παναθηναϊκός στον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου (32-37) και είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά των 12 πόντων που δημιούργησε η ΤΣΣΚΑ, δύο φορές (7-19 στο 8΄ και 11-23 στο 11΄). Ο Ιτούδης δεν χρησιμοποίησε τον Τεόντοσιτς στο πρώτο δεκάλεπτο (11-19), αλλά οι Κιριλένκο και Ντε Κολό ήταν λίαν παραγωγικοί, με 17 πόντους.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε 0/7 τρίποντα. Το κοντό σχήμα των Διαμαντίδη ή Νέλσον, Παππά και Γιάνκοβιτς αντικαταστάθηκε με το ψηλότερο των Μπατίστα – Μαυροκεφαλίδη που έπαιξαν μέσα στη ρακέτα, τον Γκιστ στη θέση του φόργουορντ και το αμυντικό κέρδος ήταν σημαντικό, καθώς η ΤΣΣΚΑ έμεινε χωρίς πόντο για τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός με σερί 9-0, μείωσε σε 22-25, αλλά δύο ακόμη φορές δεν ολοκλήρωσε την αντεπίθεσή του και έμεινε σε απόσταση τριών πόντων (26-29, 28-31). Οι εφτά πόντοι της ΤΣΣΚΑ το τελευταίο λεπτό (τεχνική ποινή στον Ιβάνοβιτς) διατήρησαν το εύθραυστο, αλλά σταθερό προβάδισμά της.

Το τρίτο δεκάλεπτο «μύρισε» αποκλεισμό για τον Παναθηναϊκό, που είχε, μόλις, ένα εύστοχο τρίποντο από τον Φώτση και αντίθετα η ΤΣΣΚΑ έφτασε το 50%, έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. Οι «πράσινοι» πλησίασαν στους 4 πόντους (38-42), αλλά η κόπωση έκανε αναποτελεσματική την αμυντική προσπάθειά τους και «θόλωσε» τις επιθετικές επιλογές τους (12 πόντοι σε 10 λεπτά). Με προβάδισμα 16 πόντων (44-60), η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε απλώς μια διαχείριση του ρυθμού της στην τέταρτη περίοδο, στην οποία ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν ήθελε και το πίστευε, όσο κι αν έψαξε ένα ξέσπασμα, ήταν ανέφικτο να αγγίξει καν το θαύμα.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1).

• Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της Ευρωλίγκας να επιβάλει πρόστιμο ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα και αναφέρονται σε επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά των τριών διαιτητών στον τρίτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» θα προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος, μετά την 5η Δεκεμβρίου 2014, δεν έχει καμία διοικητική ή μετοχική σχέση με την ΚΑΕ, καθώς οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στον πρόεδρο, Μάνο Παπαδόπουλο, και το πρόστιμο δεν έπρεπε να επιβληθεί στην ομάδα.

• Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ανακοινώθηκε πως ο Νίκος Παππάς ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό έως το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή