Τριπλάσιο μέρισμα δίνει ο ΟΛΘ

Τριπλάσιο μέρισμα δίνει ο ΟΛΘ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τριπλάσιο μέρισμα από το προτεινόμενο ενέκρινε η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης), καθώς η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου ήταν για διανομή μερίσματος 0,7 ευρώ ανά μετοχή, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των μετοχών του Οργανισμού, υπέβαλε πρόταση (που τελικά έγινε αποδεκτή) για διανομή μερίσματος ύψους 1,95 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, ζήτησε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνέλευσης, αλλά να συνεχιστεί στις 13 Μαΐου, όταν και πρόκειται να καταθέσει τη δική του πρόταση για την αναδόμηση του διοικητικού συμβουλίου και την τοποθέτηση νέας διοίκησης στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η νυν διοίκηση έχει ολοκληρώσει τη θητεία της και όπως έχει τονίσει ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Στέλιος Αγγελούδης, δεν πρόκειται να παραμείνει στη θέση του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αγγελούδης στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο ΟΛΘ διανύει την παραγωγικότερη περίοδο της ιστορίας του, παρά την οικονομική κρίση, εστιάζοντας σε τομείς όπως η λειτουργική αναβάθμιση του λιμανιού, μέσω της βελτίωσης των παροχών προς τους πελάτες του.

Οπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία για τη χρήση 2014, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 21,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,11%, έναντι των 18,18 εκατ. ευρώ το 2013. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 56,28 εκατ. ευρώ, έναντι 51,56 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 9,15%. Η λειτουργική κερδοφορία (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) EBITDA διαμορφώθηκε σε 29,4 εκατ. ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά 25,16% έναντι των 23,51 εκατ. ευρώ το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή