Emma Shapplin: Θηλυκός δανδής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγαπημένη Γαλλίδα του ελληνικού κοινού, Emma Shapplin, μιλάει στη ΓΥΝΑΙΚΑ για το νέο της άλμπουμ, την καριέρα και την προσωπική της ζωή.

Στο νέο της άλμπουμ, με τίτλο Dust of a Dandy, η Emma Shapplin παίρνει αποστάσεις από τις οπερατικές ερμηνείες που την καθιέρωσαν: «Πίεσα τον εαυτό μου να διερευνήσει νέους τρόπους ερμηνείας και εκτάσεις φωνής και του επέτρεψα ένα είδος υπεροψίας που παλιότερα συγκρατούσα. Δημιούργησα ένα “δανδή”, για να απελευθερωθώ από μια εικόνα που με κρατούσε πίσω. Ήταν απολαυστικό! Το Dust of a Dandy είναι μια κραυγή, μια δυνατή κραυγή με στοιχεία electro, punk και ροκ μουσικής, αλλά και γεμάτο με ξεκάθαρα μηνύματα, κομψότητα, ωριμότητα και μια αριστοκρατική αίσθηση».

Emma Shapplin: Θηλυκός δανδής-1

 

Γεννημένη στη Γαλλία, η Crystêle Madeleine Joliton αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της όταν έφυγε από το πατρικό της: «Ήθελα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και, προκειμένου να επανεφεύρω τον εαυτό μου, άλλαξα το μικρό μου όνομα σε Emma – είχα σκεφτεί ότι αυτό το όνομα θα μου έδινε δύναμη. Μετά, στο επαγγελματικό μου ξεκίνημα, εγώ και οι τότε συνεργάτες μου επιλέξαμε ως επώνυμο το Shapplin, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί». Εκείνο που καθοδηγεί τις επιλογές της δεν είναι η λογική,  αλλά η διαίσθηση: «Όταν δουλεύω ένα καινούριο άλμπουμ, βαθιά μέσα μου ξέρω τι σκοπεύω να κάνω, προς τα πού πηγαίνω. Φυσικά σέβομαι το κοινό μου, αλλά δεν με πειράζει να το ξαφνιάζω. Οφείλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Υπάρχουν, βέβαια, και δύσκολες στιγμές, στιγμές αμφιβολίας, αλλά κι αυτό είναι κομμάτι της δημιουργίας».

Στην Ελλάδα, το κοινό της έχει αποδειχθεί μεγάλο και ένθερμο: «Έχω μοιραστεί υπέροχες στιγμές με το ελληνικό κοινό! Πάντα επισκέπτομαι τη χώρα σας με μεγάλη χαρά και ανυπομονώ να ξαναέρθω για συναυλίες». Το μόνο για το οποίο δεν βρίσκει κανείς πολλές αναφορές σε συνεντεύξεις είναι η προσωπική της ζωή, όμως δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για το θέμα – με τον τρόπο της: «Είμαι αδέσμευτη, χωρίς παιδιά, με έξι γάτες, ένα σκύλο, ένα άλογο, δύο κοτόπουλα και τέσσερα ιαπωνικά ορτύκια, δύο αξιαγάπητους αδελφούς με τα παιδιά και τις συζύγους τους, τους γονείς μου, τους φίλους μου και… μερικούς έρωτες».

Η Emma Shapplin επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στην Ιερά Οδό το Σάββατο 25 Απριλίου 2015

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή