ΧΟΡΟΣ

Χορογραφίες- σφηνάκια στο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

ΣΑΝΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Εως τις 6 Μαΐου θα διαρκέσει φέτος το 14ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Εκατόν έξι χορογράφοι με πενήντα ομάδες χορού παρουσιάζουν τις εξελίξεις της ελληνικής σκηνής μέσα από τις πιο αντιπροσωπευτικές δημιουργίες-σφηνάκια διάρκειας πέντε έως τριάντα λεπτών.

Η φιλοσοφία του Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων ήταν εξαρχής να δίνει σε όλα τα έργα που του προτείνονται τη δυνατότητα να παρουσιαστούν, χωρίς διαμεσολάβηση, χωρίς επιλογή η έλεγχο. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την έκφραση κυρίως των νέων δημιουργών. Γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος χορός στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σταματήσει οι επιχορηγήσεις. Παρόλα αυτά οι χορευτές και οι χορογράφοι είναι καλλιτέχνες που ελάχιστα γκρινιάζουν και ο κόπος τους συχνά αφανής ανταμείβεται με τη χαρά μιας παράστασης του έργου τους.

Στο φετινό φεστιβάλ θα δούμε χορογραφίες των Πέτρου Γάλλια, Αρτεμις Λαμπίρη, Μαρίνας Μαυρογένη, Γιώτας Πολυχρονοπούλου, Αθανασίας Κανελλοπούλου, Γιώργου Χρηστάκη, Ελισάβετ Πλιακοστάθη κ.ά.

Παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα ένα μέρος του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο από τις 18 έως τις 20 Μαΐου. Συμμετέχουν οι χορογράφοι Μαρίζα Βινιεράτου, Δανάη Χριστακάκου, Σοφία Μάντη, Ράνια Πούλιου κ.ά.

Οι παραστάσεις του 14ου Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινούν καθημερινά στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ