Επιστολή Α. Διαμαντοπούλου στα κόμματα

Επιστολή Α. Διαμαντοπούλου στα κόμματα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στην Παιδεία μόνο με συναίνεση και αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τουλάχιστον 200 ψήφων προτείνει η Αννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός Παιδείας, κατά τη θητεία της οποίας ψηφίστηκε το 2011 ο ισχύων νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής –συγκεκριμένα, 255 ψήφους–, έστειλε χθες επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει των αλλαγών που προωθεί στη λειτουργία των ΑΕΙ η νέα ηγεσία του υπουργείου.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι «κάθε σημαντική αλλαγή πρέπει να θεμελιώνεται στην όσο πιο ευρεία συναίνεση, όπως συνέβη με τον ισχύοντα –ακόμη– νόμο για τα ΑΕΙ. Να επιδιώκει, δηλαδή, ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας την ευρύτατη θεσμική, κοινωνική και κοινοβουλευτική διαβούλευση που θα διαρκεί έως και ένα χρόνο και στη συνέχεια τη συναίνεση των 2/3 της Βουλής, δηλαδή την υπερψήφιση της πρότασής του από τουλάχιστον 200 βουλευτές. Η προώθηση των συγκεκριμένων προτάσεων του υπουργείου Παιδείας χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και με πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει διεθνώς εν έτει 2015 δεν έχει προηγούμενο και είναι η μεγαλύτερη ιδεοληπτική οπισθοδρόμηση σε βάρος της νέας γενιάς και της ανάπτυξης της χώρας». Και τονίζει: «Πιστεύω ότι είναι εθνική ανάγκη να αναλάβετε πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή θεσμική κατοχύρωση στο ζήτημα των ρυθμίσεων και των αλλαγών στην Παιδεία και η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό θετικό προηγούμενο και για άλλες ανάλογες συμφωνίες σε μείζονα θέματα».

Θετικά απάντησε άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 πρότεινε μία σειρά από ρήτρες συναίνεσης και ευρείας πλειοψηφίας για θέματα όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νομοθεσία περί της ψήφου των αποδήμων. «Η ίδια λογική πρέπει να επικρατήσει και για το βασικό θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή