Acropole Palace, κύτταρο πολιτισμού

Acropole Palace, κύτταρο πολιτισμού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί η ολοκλήρωση του Acropole Palace στην οδό Πατησίων. Αυτό δήλωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο εργοτάξιο. «Το Acropole Palace θα μετατραπεί σε σημαντικό κύτταρο πολιτισμού, ένα χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσέλκυσης κυρίως νέων καλλιτεχνών, που θα στεγάζει και χώρους εκθέσεων, πωλητήριο του ΤΑΠΑ κ.ά.», είπε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το Acropole μαζί με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο, το κτίριο του Πολυτεχνείου και την ανάπλαση της οδού Τοσίτσα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα γειτονιά πολιτισμού στο κέντρο της πόλης και να λειτουργήσουν σαν ισχυρός πόλος ανάπτυξης για ολόκληρη τη περιοχή, η οποία εδώ και χρόνια υποβαθμίζεται και πλήττεται από την κρίση».

Σκοπός της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε συνοδεία της αν. γενικής γραμματέως του υπ. Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, ήταν να ενημερωθεί ο υπουργός από την προϊσταμένη αρχή, τη Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, για την εξέλιξη του έργου.

Στα μέσα Ιανουαρίου άρχισαν και οι εργασίες αποκατάστασης των όψεων του κτιρίου επί των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του γύψινου τραβηχτού διακόσμου οι οποίες και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Οι τελικές εργασίες χρωματισμού της όψης του κτιρίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα αποκαλυφθεί η πρόσοψη του κτιρίου, εφόσον θα είναι δυνατή η απομάκρυνση του ικριώματος από τις όψεις. Για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει στο έργο η περίφραξη προστασίας μέχρι την περαίωσή του.

Εργο του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση, το Acropole Palace οικοδομήθηκε τα έτη 1925-26.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή