Ο ψυχοπαθής Λέκτερ με το χαμόγελο που σου παγώνει το αίμα

Ο ψυχοπαθής Λέκτερ με το χαμόγελο που σου παγώνει το αίμα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​ία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές των τελευταίων δύο ετών προβάλλει αυτές τις μέρες ο ΣKAΪ. Ο λόγος για το «Hannibal», σειρά που ακολουθεί τη μόδα της εποχής μεταφέροντας γνωστές και επιτυχημένες ταινίες του παρελθόντος στη μικρή οθόνη, με εξαιρετικό μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποτέλεσμα.

Η επιτυχία του «Hannibal», το οποίο έχει συμπληρώσει δύο κύκλους στην Αμερική, έγκειται κυρίως σε δύο παράγοντες: αρχικά οι δημιουργοί του δεν βιάζονται· η δράση του διάσημου ψυχιάτρου με τις ιδιαίτερες… ορέξεις δεν αποκαλύπτεται παρά στο 7ο-8ο επεισόδιο, χτίζοντας έτσι με υπομονή το προφίλ ενός χαρακτήρα δύσκολου στην ταύτιση (μιλάμε για ψυχοπαθή δολοφόνο) και τη συμπάθεια από το κοινό. Επιπλέον, προεκτείνοντας αυτό το καθαρά τηλεοπτικό πλεονέκτημα, οι δημιουργοί τοποθετούν δίπλα στον δρα Λέκτερ άλλον ένα χαρακτήρα (Χιου Ντάνσι), εξίσου σημαντικό για την πορεία της πλοκής και παράλληλα ευεργετικό για την ισορροπία της σειράς. Η τελευταία είναι από τις ελάχιστες του είδους που δεν βασίζονται αποκλειστικά στον ένα βασικό ήρωα, χρησιμοποιώντας αυτόν τον χαρακτήρα-καθρέφτη για να τον ενισχύσει και να προσθέσει ενδιαφέρον.

Ο κεντρικός χαρακτήρας φυσικά επ’ ουδενί δεν υποτιμάται, παρά μάλλον φωτίζεται καλύτερα, εξερευνώντας διαστάσεις με τρόπο πιο φιλόδοξο ακόμη και από αυτή τη «Σιωπή των αμνών», η οποία μέσω του Αντονι Χόπκινς μάς σύστησε τον Χάνιμπαλ.

Καθοριστικός σε αυτό είναι φυσικά και ο Μαντς Μίκελσεν ως σύγχρονος ερμηνευτής του ρόλου. Αρκούντως «ψαρωτικός» και αινιγματικός, ο Δανός ηθοποιός περιποιείται τα θύματά του με την ίδια άνεση και ψυχραιμία στο βλέμμα με την οποία συμβουλεύει τους ασθενείς του ή δοκιμάζει το κρασί· τα μικρά του χαμόγελα σου παγώνουν το αίμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή