Εντονοι διαξιφισμοί και αλληλοκατηγορίες για τον ρωσικό αγωγό

Εντονοι διαξιφισμοί και αλληλοκατηγορίες για τον ρωσικό αγωγό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλλοντας κατά «υπερατλαντικών κέντρων και κάποιων στην Ε.Ε.», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε χθες στη Βουλή ότι ο ρωσικός αγωγός για το φυσικό αέριο θα περάσει από τη χώρα, παρά τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν. «Δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που να απαγορεύει να περάσει αγωγός από τη χώρα μας που θα φέρνει ρωσικό αέριο. Δεν διακινδυνεύουμε τίποτα, αν υπογράψουμε -και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο- συμφωνία για τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου. Δεν διακινδυνεύουμε τίποτα. Και πολύ περισσότερο, δεν διακινδυνεύουν άλλοι αγωγοί που περνάνε από το έδαφός μας», είπε ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδου.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός υπερασπίζεται μια πολιτική «που έχει δήθεν χρηματοδοτική πηγή τη Ρωσία» έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. «Διακινδυνεύσατε, μάλιστα, με βεβαιότητα να μιλάτε για τρέχουσες χρηματοδοτικές ροές, ως προκαταβολή ενός δήθεν αγωγού που δεν ήρθε ποτέ. Εχετε υπόψη σας πώς διαμορφώθηκαν οι ενεργειακές μας πολιτικές στο πλαίσιο της Ε.Ε. αλλά και ως χώρας τα τελευταία χρόνια, και αν αυτά τα οποία λέτε θέτουν σε διακινδύνευση άλλους αγωγούς (που εντάσσονται σε) ήδη συμφωνημένες ενεργειακές πολιτικές;», σημείωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι «τελεί σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση και αυτά που λέει διαπνέονται από ένα κόκκινο νήμα». «Είναι η πέμπτη φάλαγγα, η οποία δεν θέλει να ακούσει οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Είναι η πέμπτη φάλαγγα που λειτουργεί ως υπαλληλία των δανειστών, των διαπλεκόμενων μίντια και επιχειρηματιών. Είναι η πέμπτη φάλαγγα που αν ακούσει κάτι για τη γερμανική Ευρώπη, το θεωρεί βολή κατά της χώρας», είπε.

«Απάντησε ο μαχητής, ο υποστηρικτής της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης, ο υπερασπιστής της ρήξης», ανταπάντησε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Είστε ο σκληρότερος κριτής του πρωθυπουργού για τα όσα λέει εκτός Ελλάδος. Είστε μειοψηφία. Το σχέδιο Β, για το οποίο καλείτε την κυβέρνηση να ετοιμαστεί, δεν θα περάσει. Θα το αποτρέψει ο ελληνικός λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή