Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«Το τελευταίο δέντρο»

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ και η ομάδα καλλιτεχνών SourLiBooM παρουσιάζουν την παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου «Το τελευταίο δέντρο», στις 26/4 και ώρα 11.30 π.μ., στον χώρο τέχνης SourLiBooM (Κ. Κρυστάλλη 4). Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής μία ημέρα πριν. Πληροφορίες στο 2314-011.584.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση Αλκη Πιερράκου

Κέρκυρα

Η έκθεση «Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» του εικαστικού Αλκη Πιερράκου φιλοξενείται στο Λατινικό Παρεκκλήσι, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ώς τις 14 Ιουνίου. Η έκθεση, που προσεγγίζει με αφηγηματική και εικονοπλαστική δύναμη το σπουδαίο ιστορικό γεγονός, συνδιοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Πληροφορίες στο 2310-589.152.

ΘΕΑΤΡΟ

Ελευθέριος Βενιζέλος

Χανιά

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού-ντοκουμέντου «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932». Η παράσταση, η οποία φέρει τον υπότιτλο «Οι υπαίτιοι των σημερινών οικονομικών μας δυσχερειών, οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, ο εθνικός διχασμός ή επειδή η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει…», σκηνοθετείται από τον Μιχάλη Βιρβιδάκη, ο οποίος έχει και τον κεντρικό ρόλο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 9.30 μ.μ., Κυριακή στις 8. Στο Θέατρο Κυδωνία.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση Θεόφιλου Προδρόμου

Θεσσαλονίκη

Παρατείνεται λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας ώς τις 17/5, η έκθεση «Χαίρε, ω φιλτάτη Συρία! φωτογραφίες του Θεόφιλου Προδρόμου από έναν κόσμο οριστικά χαμένο», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Ολγας 108).

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Σωσίας» στο θέατρο Αυλαία

Θεσσαλονίκη

Ο περίφημος «Σωσίας» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Εφης Μπίρμπα, ανεβαίνει στο θέατρο Αυλαία. Παίζουν οι Αρης Σερβετάλης, Δρόσος Σκώτης, Γιώργος Συμεωνίδης, Συμεών Τσακίρης κ.ά.

«ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Διεθνές φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ

Το διεθνές φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ «IΝ-EDIT» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2014, με γεμάτες τις αποσκευές του από σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ, δυνατές μελωδίες και συγκινητικές ιστορίες. Οι προβολές, οι οποίες εξερευνούν μεγάλα μουσικά ονόματα, όπως οι Φρέντι Μέρκιουρι, Αλις Κούπερ, Doors κ.ά., γίνονται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» μέχρι τις 29/4. Το κυρίως πρόγραμμα των μουσικών ντοκιμαντέρ συμπληρώνεται από ειδικές προβολές, dj-sets και ζωντανές συναυλίες. Πληροφορίες στο in-edit.gr.

BLACKBOX

Σπουδή στη δυναμική των σχέσεών μας

Το βραβευμένο «Κομμάτι για 2» του Αλέξανδρου Μιχαήλ ανεβαίνει ξανά καινούργιο και ωριμότερο για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη –και συγκεκριμένα στο θέατρο Blackbox– πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία. Δημιουργημένο στις πρόβες από το παιχνίδι των ηθοποιών, το «Κομμάτι για 2» είναι μία σιωπηρή σπουδή στη δυναμική των ανθρωπίνων σχέσεων. Το έργο αυτό δεν έχει λόγια. Αντίθετα, έχει κίνηση, ενέργεια, ρυθμό, βλέμματα και παύσεις, ένταση στον χώρο, φορτισμένες ατμόσφαιρες. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ.

NITRA GALLERY

Εκθεση με έμπνευση τον Χέγκελ

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30/4 η ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη στη Nitra Gallery (Φιλίππου 51) της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Night of the World», παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτικά έργα αποτελούμενα από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, γύψος, neon κ.ά.) και μια σειρά από μεταξοτυπίες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε στη Νέα Υόρκη. Εμπνευσή του η αναφορά του Γερμανού φιλοσόφου Χέγκελ στη Νύχτα του Κόσμου. Εγκαίνια στις 8 μ.μ. Μέχρι τις 23 Μαΐου.

«ΑΝΕΤΟΝ»

Η «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ

Το έργο «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» (Παρασκευοπούλου 42) την Τρίτη 28 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού – Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος», από το σχήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Oπερα της Βαλίτσας». Στο έργο συμμετέχουν διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης θα διανέμονται ατομικά δελτία προτεραιότητας στην είσοδο του θεάτρου. Στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή