Απομόνωση στη μιζέρια

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λοιπόν που φτάσαμε στην «ώρα μηδέν» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτή δεν αφορά το σημείο που βρισκόμαστε οργανωτικά, οικονομικά, αγωνιστικά, αλλά αν θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ισότιμα μέλη των διεθνών ομοσπονδιών ή θα απομονωθούμε μέσα στη μιζέρια μας, με όσα συνεπάγονται από αυτή την περιθωριοποίησή μας.

Η ιστορία ξεκίνησε από τη βούληση της κυβέρνησης, όπως διατείνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Το πρώτο κρατούμενο λοιπόν είναι, πως η βία δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλα τα ομαδικά αθλήματα. Και φυσικά, εκεί όπου έρχονται αντιμέτωποι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και παλαιότερα η ΑΕΚ. Επομένως η πάταξή της, πρέπει να στοχεύσει και σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Το δεύτερο είναι από πού εκπορεύεται αυτή κι αν η αποπομπή μας από παντού, θα λύσει το πρόβλημα και θα κάνει… εκκλησίες τους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να ονειροβατεί κάποιος, αν πιστεύει πως θα πάψουν να πλακώνονται οι χούλιγκαν, όταν οι ομάδες μας πάψουν να αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα και η Εθνική μας στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το μόνο σίγουρο, αν τελικά δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση και FIFA – UEFA μας αποβάλλουν, είναι πως θα επέλθει μεγαλύτερος οικονομικός μαρασμός, στις ήδη «χρεοκοπημένες» ΠΑΕ. Η πλήρης διάλυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα έχει επέλθει. Κι αν εν συνεχεία αποφασίσει ο κ. Κοντονής να πατάξει τη βία, από μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο, θα διαλυθούν κι αυτά.

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των ομάδων, είναι σαφές, πως ο πρώτος που αντιδρά, είναι ο Ολυμπιακός, αφού αυτός έχοντας «καπαρώσει» το Τσάμπιονς Λιγκ, θα χάσει πάνω από 25 εκατ. ευρώ. Γεγονός που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην κούρσα και για τον επόμενο τίτλο. Εν συνεχεία έντονη είναι και η αντίδραση του Παναθηναϊκού. Προσπαθώντας, ακόμα η ΠΑΕ, να βγει από το «τούνελ» της πολυμετοχικότητας, της είναι απαραίτητα τα χρήματα από τη συμμετοχή, ακόμα και στο Γιουρόπα Λιγκ, πόσω μάλλον αν κατορθώσει η ομάδα, μέσω των πλέι οφ, να πάρει το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να κρατά μία «ουδέτερη» στάση, αφού για τον κ. Σαββίδη, προέχει η ρύθμιση των χρεών και δεν θα ήθελε τώρα «μετωπική» με την κυβέρνηση. Εξάλλου οι οπαδοί του δεν νοιάζονται τόσο για την Ευρώπη, αλλά για έναν τίτλο πρωταθλήματος. Αυτό είναι το όνειρό τους εδώ και χρόνια. Οσο για την ΑΕΚ, φαίνεται από τα δημοσιεύματα στον φιλικά προσκείμενο σ’ αυτήν Τύπο, πως είναι υπέρ του αποκλεισμού. Αφενός, επειδή η ΠΑΕ δεν προσδοκά εφέτος λεφτά από την Ευρώπη και αφετέρου ελπίζει, πως η μη ενίσχυση των ανταγωνιστών, θα κλείσει την «ψαλίδα», αφού η ίδια έχει ήδη ένα πολύ καλό συμβόλαιο χορηγίας με τον ΟΠΑΠ.

Τέλος, αν η κυβέρνηση, θεωρεί σίγουρη την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» και έχει εμπιστοσύνη στους Ελληνες ανακριτές, εισαγγελείς, δικαστές, γιατί δεν περιμένει την ετυμηγορία τους, ώστε να πέσει σαν σάπιο φρούτο όλο το οικοδόμημα. Γιατί άναψε όλη αυτή τη φωτιά, που μαζί με τα ξερά θα κάψει και τα χλωρά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή