Η Τρέισι Λορντς στα σαγόνια του καρχαρία

Η Τρέισι Λορντς στα σαγόνια του καρχαρία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος θυμάται την Τρέισι Λορντς; Μία από τις κορυφαίες Αμερικανίδες πορνοστάρ της δεκαετίας του ’80 – αυτή που παραλίγο να τινάξει στον αέρα την αμερικανική πορνοβιομηχανία το 1986; Σίγουρα τη θυμόμαστε όλοι όσοι ήμαστε στην εφηβεία εκείνα τα χρόνια, από το 1984 έως το 1986, οπότε και η Τρέισι γύριζε τη μία βιντεοταινία μετά την άλλη. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: η Τρέισι είχε αποκρύψει στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ του Χόλιγουντ (την αμερικανική «Μέκκα» του πορνό) ότι δεν είχε κλείσει τα δεκαοκτώ (στα δεκαπέντε της είχε ήδη μείνει έγκυος από τον φίλο της στο σχολείο). Αποτέλεσμα: με το που οι Αρχές έμαθαν αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια, απαίτησαν την άμεση απόσυρση όλων της των ταινιών αλλιώς οι συντελεστές θα διώκονταν για παιδική πορνογραφία. Ετσι ακριβώς έγινε και οι απώλειες ανήλθαν τότε σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το σκάνδαλο η Τρέισι αποσύρθηκε από το πορνό –στο οποίο είχε διακριθεί για τον σπάνιο ενθουσιασμό και το εκρηκτικό πάθος που επεδείκνυε στα γυρίσματα–, κάτι που μαρτυρούσαν όχι μόνον οι θεατές αλλά και οι συμπρωταγωνιστές/-στριές της.

Ωστόσο, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, καθώς πέτυχε κάτι που ελάχιστοι σταρ του πορνό έχουν καταφέρει: να περάσει στο λεγόμενο mainstream cinema (πολύ πιο πρόσφατα, το ίδιο κατάφερε και η επίσης σεξουαλικά έξαλλη κι ευφυής Σάσα Γκρέι, εμφανιζόμενη σε ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ παρακαλώ), ερμηνεύοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες του Ρότζερ Κόρμαν και του Τζον Ουότερς. Ηταν ακόμα πολύ όμορφη όταν έπαιξε στο «Cry Baby» (1990) του τελευταίου, κοντά στον Τζόνι Ντεπ. Μάλιστα, η Τρέισι φρόντισε και σπούδασε υποκριτική στην περιώνυμη σχολή του Λι Στράσμπεργκ, ενώ ασχολήθηκε και με τη μουσική.

Πρόσφατα ήρθε η πληροφορία πως η 47χρονη, πλέον, Τρέισι εμφανίζεται στην ταινία (κρατηθείτε) «Sharkansas Women’s Prison Massacre» του Jim Wynorski: κάπου στους βάλτους της Λουιζιάνα, σε μια γυναικεία φυλακή, οι κρατούμενες δέχονται επιθέσεις από… προϊστορικούς καρχαρίες που ήρθαν στην επιφάνεια όταν μια μεγάλη οπή στη Γη φανέρωσε έναν μυστικό, ξεχασμένο υπόγειο ωκεανό. Πιο b-movie πεθαίνεις… Νωρίτερα, το 1993 η Τρέισι είχε εκδώσει και την αυτοβιογραφία της (Traci Lords: Underneath It All). Την έχω διαβάσει· δεν λέει πολλά πράγματα, όμως όταν κυκλοφόρησε πήρε θετικές κριτικές, ενώ βρέθηκε και στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μείνει. Οι περισσότεροι μάλλον θα θυμούνται την Τρέισι, π.χ., για το «Those Young Girls», όπου εμφανιζόταν πλάι στην άλλη κορυφαία πορνοστάρ της δεκαετίας του ’80, την Τζίντζερ Λιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή