Ρίο ντε Τζανέιρο: ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς του 2016

Ρίο ντε Τζανέιρο: ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς του 2016

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 380.000 ξένοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2016 για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου. Με την Ολυμπιακή Επιτροπή να έχει κλείσει περί τα 40.000 δωμάτια για τους δικούς της προσκεκλημένους, δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι που θα μείνουν σε παραθεριστικές κατοικίες, γνωστές ως pousadas, ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία κλείνουν μέσω σχετικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη Ενωση Ξενοδόχων, το Ρίο, το οποίο από το 2010 διαθέτει 15.000 περισσότερα δωμάτια λόγω των νέων ξενοδοχείων που έχουν ανοίξει στην πόλη, έχει ήδη ξεπεράσει τους στόχους του σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για διαμονή, δεδομένου μάλιστα ότι γύρω στο 80% του ξενοδοχειακού δυναμικού του θα διατεθεί σε ομάδες, χορηγούς και επίσημους προσκεκλημένους. «Είναι απολύτως φυσικό σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση να υπάρχει αυξημένη ζήτηση από το κοινό για όλους τους διαφορετικούς τύπους διαμονής», δήλωσε στη βρετανική Telegraph ο πρόεδρος της Ενωσης Alfredo Lopes, ενώ μικροί και μεγάλοι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών σημειώνουν ότι έχουν ήδη πολλές κρατήσεις για τον Αύγουστο του 2016.

Στην ίδια κατεύθυνση, η τοπική οργανωτική επιτροπή αναγνωρίζει την Airbnb «ως έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της», καθώς ο αριθμός των  κατοικιών που θα διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας για τους Αγώνες αναμένεται να ξεπεράσει τις 20.000. Υπάρχει, εξάλλου, και το πολύ καλό περσινό προηγούμενο, οπότε περισσότεροι από 100.000 ξένοι επισκέπτες εξασφάλισαν τη διαμονή τους μέσω της Airbnb. Η τελευταία πρωτοεμφανίστηκε στη Βραζιλία μόλις το 2012 και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει γύρω στις 45.000 καταχωρίσεις σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή