Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης ιπποδρομιακού στοιχήματος

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης ιπποδρομιακού στοιχήματος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες η σύμβαση παραχώρησης της 20ετούς άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος μεταξύ Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και ΟΠΑΠ Investment. Eίναι η πρώτη σύμβαση αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας από τη νέα κυβέρνηση από την οποία προσδοκά έσοδα ονομαστικής αξίας 90 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 40,5 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την εκχώρηση της άδειας και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ από τη σύμβαση μίσθωσης του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Η υλοποίηση ωστόσο της συμφωνίας υπόκειται σε προαιρέσεις. Η πρώτη από αυτές αφορά στην κύρωση της σύμβασης από την ελληνική Βουλή, η δεύτερη αφορά στην έγκριση της σύμβασης από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η τρίτη αφορά στην έκδοση του Κανονισμού διεξαγωγής του Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος από την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων.

Για τους παραπάνω λόγους, ο ΟΠΑΠ χθες μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπως αυτή προβλέπει, προκατέβαλε το 20% του τιμήματος της άδειας. Το υπόλοιπο 80% θα καταβληθεί αμέσως μετά την ικανοποίηση των τριών προαναφερόμενων προαιρέσεων.

Εκτιμάται ότι η ικανοποίηση αυτών των προαιρέσεων δεν θα αργήσει και το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα έχουν ικανοποιηθεί. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ, διά του αντιπροέδρου του Σπύρου Φωκά, εκ νέου προχθές το βράδυ, δεσμεύθηκε παρουσία της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών να ξεκινήσει τις ελληνικές ιπποδρομίες μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Από την άλλη πλευρά, στην ίδια διαβεβαίωση προχώρησε χθες, μετά την υπογραφή της σύμβασης, και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα», πρόσθεσε, «η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή