Ασφαλής η πρόσβαση στο Αγαλμα της Ελευθερίας μετά από απειλή βόμβας

Ασφαλής η πρόσβαση στο Αγαλμα της Ελευθερίας μετά από απειλή βόμβας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι ασφαλές το Άγαλμα της Ελευθερίας και η γύρω περιοχή μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος που οδήγησε στην απομάκρυνση εκατοντάδων τουριστών από την νήσο της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων επιβεβαίωσε πως άγνωστος με τηλεφώνημά του νωρίτερα σήμερα είχε απειλήσει να ανατινάξει το Άγαλμα της Ελευθερίας. Αμεσα στελέχη της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών διεξήγαγαν εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας στο νησί.

Νωρίτερα, δημοσιεύμα της εφημερίδας Wall Street Journal ανέφερε πως η εκκένωση πραγματοποιήθηκε μετά από κλήση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και αφού οι σκύλοι της αστυνομίας εντόπισαν το ύποπτο πακέτο κοντά στις θυρίδες όπου οι επισκέπτες μπορούν να εναποθέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Έλλαδας. Για το ύποπτο δέμα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης στις 12:57 τοπική ώρα (16:57 GMT), σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου BBC.

Διοκητής της αστυνομίας ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι η διαδικασία της εκκένωσης ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, ενώ επιβεβαίωσε πως οι αρχές διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

 

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στις οποίες απεικονίζονται τουρίστες να έχουν σχηματίσει μια μεγάλη ουρά περιμένοντας να επιβιβαστούν σε πλοία προκειμένου να επιστρέψουν στο Μανχάταν.

Νωρίτερα, πολίτες αναρτούσαν πληροφορίες για την διαδικασία εκκένωσης σε προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Τwitter, όπως «Περιμένοντας να απομακρυνθούμε από #libertyisland. Ενδιαφέρον».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή