Ευρωπαϊκή «ενίσχυση» Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Ευρωπαϊκή «ενίσχυση» Ελλάδας στο μεταναστευτικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση της οικονομικής χρηματοδότησης μέσω έκτακτων ενισχύσεων εκτιμά η κυβέρνηση ότι ήταν το βασικό κέρδος από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Ε.Ε. σε σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζει, επίσης, ότι επετεύχθη ο στόχος της κυβέρνησης να αναγνωριστεί η είσοδος των Σύρων προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά ως ευρωπαϊκό ζήτημα.

«Κερδίσαμε γενναία έκτακτη χρηματοδότηση που αφορά όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την έρευνα και τη διάσωση, την υποδοχή, το άσυλο και τη φιλοξενία. Είναι στο χέρι μας, με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, να απορροφηθούν τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια άμεσα», επισημαίνει η ίδια. Προσέθεσε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση υπογράμμισε «επίσης την ανάγκη ενεργοποίησης των υπαρχόντων μηχανισμών αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη διεύρυνση των νομίμων οδών πρόσβασης προς την Ε.Ε. για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή