Δυσανεξία στην κριτική

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με βάλανε στο στόχαστρο και με χτυπάνε ανελέητα». Η Τ. Χριστοδουλοπούλου στην κάμερα έμοιαζε πράγματι ανελέητα χτυπημένη απ’ τη μοίρα. Εκείνη όμως αναφερόταν στην καζούρα μετά τη διαπίστωσή της πως οι μετανάστες πρώτα λιάζονται στην Ομόνοια, και ύστερα εξαφανίζονται, σαν τη γάτα του Τσέσαϊρ. «“Λιάζονται”! Μία λέξη την έκαναν λεζάντα», είπε. «Αλλά βέβαια, ΜΜΕ είναι, ό,τι θέλουν λένε». Περιέργως, το ίδιο ισχύει τελευταία και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν κάποιος το επισημάνει, εκείνα ξεκινούν την γκρίνια. Δεν είναι μόνο ο αναρχικός βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος, που αποφάσισε να λύνει τις μιντιακές του διαφορές με μηνύσεις. Η δυσανεξία στην κριτική έχει ξεκινήσει από καιρό: από την απεργία πείνας του Γ. Μιχελογιαννάκη, που διακόπηκε όταν η κάμερα έπιασε τον απεργό να κρυφοτρώει. Το χαριτωμένο live κάζο ο βουλευτής το αντιμετώπισε σαν προβοκάτσια: «Ξεκίνησε μια προσπάθεια διακωμώδησης», έγραψε πικραμένος, όχι επειδή η απεργία πείνας τού άφησε περιττά κιλά, αλλά γιατί, όπως είπε, αυτό που κρατούσε ήταν «η σακουλίτσα μου με τα φάρμακα». Τα οποία ίσως βοηθήσουν στη διαχείριση συναισθηματικών εντάσεων και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Μητρόπουλος, ας πούμε, πρόσφατα έφτασε σε κατάσταση Πέτρα φον Καντ και πότισε το έδρανο της Βουλής με τα καυτά του δάκρυα. Στα πρωτοσέλιδα επανήλθε αυτή η καταραμένη υπόθεση με το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ που τριβελίζει το μυαλό του. «Οδήγησαν συγγενή μου σε απόπειρα αυτοκτονίας», είπε ο Αλ. Μητρόπουλος, για να μην ξαναγράψουν τίποτε οι εφημερίδες. Αλλά βέβαια, εδώ η Ραχήλ Μακρή αποφάσισε πως οι δημοσιογράφοι είναι «ηλίθιοι ανθρωποφάγοι», επειδή τους άκουσε να χαχανίζουν στα ραδιόφωνα όταν αυτοανακηρύχθηκε «γκαζοφονιάς». Εξαλλη η βουλευτής αποφάσισε να δείξει το αληθινό της επίπεδο απαντώντας με τσιτάτα του Σίλερ, όπως καλή (δημοσιογραφική) ώρα, χρόνια πριν, η Δ. Λιάνη απαντούσε με Κούντερα.

Το δυσκολότερο, για τους γκαζοφονιάδες της δημοσιότητας, είναι ν’ αποφύγουν τη λακκούβα της κοροϊδίας. Στην οποία τελευταία τσαλαβούτησε η Ρένα Δούρου, μιλώντας για το φρικτό δίλημμα που αντιμετώπισε: «Bitch ή bimbo;». Οι αντιδράσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική, πάντως, αποδεικνύουν πως το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή