Πρόγραμμα πιστοποίησης επαγγελματιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Πρόγραμμα πιστοποίησης επαγγελματιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν τομέα που στη χώρα μας υστερεί -την επαγγελματική πιστοποίηση, όπως και την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, που τη στιγμή αυτή βρίσκεται στα μεγάλα ζητούμενα στην Ευρωπαϊκή Ενωση- έρχεται να ενισχύσει με το διεθνές εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που διοργανώνει στις 14 και 15 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Institute of Environmental Management and Assessment (IEMA), από τους πλέον σημαντικούς μη κυβερνητικούς φορείς στη Βρετανία σε θέματα πιστοποίησης (www.cse-net.org).

Συνεχίζοντας την επιτυχή διαδρομή του σε Νέα Υόρκη, Τορόντο και Λονδίνο, το πιστοποιημένο αυτό εκπαιδευτικό workshop έρχεται στην Αθήνα και απευθύνεται σε όλα τα στελέχη των επιχειρήσεων που αναγνωρίζουν την ανάγκη να γνωρίσουν σε βάθος και να εξοικειωθούν με την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κάτι που εγγυάται το αμοιβαίο όφελος. Σημειώνεται ότι το διεθνές αυτό πρόγραμμα, που παρέχει αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο, το έχει παρακολουθήσει η πλειονότητα των διευθυντών Sustainability και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παγκόσμιων εταιρειών και οργανισμών του Fortune 500.

Επίσης, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) τον περασμένο Φεβρουάριο διοργάνωσε και ένα άλλο σημαντικό πιστοποιημένο σεμινάριο, το GRI G4 – Certified Training on Reporting, στηρίζοντας και πάλι την προώθηση της πρόσφατης σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που επιβάλλει, μέσα στο 2015, οι εταιρείες που απασχολούν άτομα άνω ενός ορισμένου αριθμού να συντάξουν και να εκδώσουν Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία, που συμπλήρωσε ήδη την πρώτη δεκαετία της πορείας της, «στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με καταρτισμένους ανθρώπους και εταιρείες, που με διαφάνεια και σεβασμό στους πελάτες και στην κοινωνία λειτουργούν μέσα στην αγορά και είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό». Επισημαίνει επίσης ότι ενδεικτικές του ότι «αφουγκράζεται τις τοπικές και διεθνείς τάσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» είναι οι συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες τις οποίες συνάπτει. Σήμερα το Κέντρο Αειφορίας (CSE) δραστηριοποιείται σε 38 χώρες και σε πέντε ηπείρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή