Σύντομα (25/04/15)

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Προώθηση καινοτόμων εφαρμογών

Διαγωνισμό μεταξύ εταιρειών που έχουν αναπτύξει λύσεις στον χώρο του «Internet των πραγμάτων (Internet of Things)» πραγματοποιεί ο όμιλος OTE με τη συνεργασία της Cisco. O διαγωνισμός έχει τίτλο «Business IT Excellence» και οι ανταγωνιζόμενες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας με τον όμιλο ΟΤΕ, αλλά και προβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Οι πιο καινοτόμες λύσεις που θα παρουσιασθούν, εκτός από την προώθηση της λύσης μέσω του διαγωνισμού Business IT Excellence στην ελληνική αγορά, μπορούν να προωθηθούν διεθνώς και σε χώρες όπου δραστηριοποιούνται τόσο ο όμιλος ΟΤΕ όσο και ο όμιλος Deutsche Telekom.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης

Σε μία από τις πλέον σπάνιες κινήσεις για είσπραξη οφειλών, η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική τέθηκε υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Η αναγκαστική διαχείριση επιβάλλεται σε μία επιχείρηση με στόχο να ικανοποιηθούν άμεσα οι υποχρεώσεις που έχει προς τους πιστωτές της. Η σχετική κίνηση προέκυψε ως αποτέλεσμα τελεσίδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Τη διαδικασία κίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλος του ομίλου εταιρειών Lafarge, προκειμένου να ικανοποιηθεί οφειλή της.

Profile

Πλατφόρμα FMS.next

Η Profile έθεσε σε παραγωγική λειτουργία σε διεθνή τράπεζα στην Ελλάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο την τεχνολογικά αναβαθμισμένη τραπεζική πλατφόρμα FMS.next για την ολοκληρωμένη διαχείριση των δεδομένων της, καθώς και για τη συμμόρφωση με τις ανάγκες αναφορών τραπεζικής δραστηριότητας, όπως προδιαγράφονται από την πολιτεία. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το FMS.next της Profile αποτέλεσε την πρώτη επιλογή της τράπεζας για την αντικατάσταση του Core Banking συστήματος που εξυπηρετούσε τα ιστορικά δεδομένα λόγω της ευελιξίας του, των δυνατοτήτων ενοποίησης με το τραπεζικό περιβάλλον της τράπεζας και την απόδοση της επένδυσης. Οι χρήστες της τράπεζας έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία μέσω ενός φιλικού και σύγχρονου περιβάλλοντος, το οποίο εξασφαλίζει εύκολη πλοήγηση και προτυποποιημένες διαδικασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή