Ο Ντε Γκίντος βάζει υποψηφιότητα για επικεφαλής του Eurogroup

Ο Ντε Γκίντος βάζει υποψηφιότητα για επικεφαλής του Eurogroup

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη της διαδοχής του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο «τιμόνι» του Eurogroup έχει ξεκινήσει για τα καλά με τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ, Μάρκος ντε Γκίντος να θέτει υποψηφιότητα προκειμένου να αναλάβει αυτός τα ηνία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι η Ισπανία ετοιμάζει πρόταση προς τους εταίρους της προκειμένου να διαδεχθεί ο κ. Ντε Γκίντο τον Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup.

«Είναι πολύ απλό. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Ισπανίας και πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μας υποστηρίξουν», σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του από την Ρίγα, στο πλαίσιο του Ecofin.

Τον Ντε Γκίντος είχε εξάρει με δηλώσεις της πριν από ένα περίπου χρόνο και η Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε σημειώσει τότε πως «πρόκειται για έναν εξαιρετικό υπουργό οικονομικών, σε ώρες δύσκολες για την Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή