Διώξεις για μίζες σε συμβάσεις οχημάτων

Διώξεις για μίζες σε συμβάσεις οχημάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Τελειωμό δεν έχουν οι μίζες και οι παράνομες πληρωμές σε εξοπλιστικά προγράμματα που αποκαλύπτονται από τις έρευνες των δικαστικών αρχών, καθώς νέες διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την προμήθεια, αυτή τη φορά, οχημάτων από τη γερμανική εταιρεία DAIMLER.

Από τις έρευνες που διενήργησαν οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος με εντολή της επικεφαλής του Τμήματος Διαφθοράς Ελένης Ράικου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά επτά ατόμων που βρέθηκε να εμπλέκονται στη διακίνηση και στην αποδοχή παράνομων πληρωμών.

Πρόκειται για κρατικούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης (το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα έτρεξε επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου), για υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας και για τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα, γνωστό επιχειρηματία και εισαγωγέα αυτοκινήτων γερμανικής τεχνολογίας.

Οπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, οι παράνομες πληρωμές για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ και διακινήθηκαν από το 2001 και μετά. Οι παροχές σε «μαύρο χρήμα» έγιναν από διευθυντικά στελέχη της γερμανικής εταιρείας με τη μεσολάβηση Ελλήνων μεσαζόντων προκειμένου να υπογραφούν οι επίμαχες συμβάσεις.

Για τη διακίνηση του παράνομου χρήματος, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν εταιρικοί λογαριασμοί που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, προκειμένου οι παραλήπτες να μη συνδέονται άμεσα με το «μαύρο χρήμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή