Businesseurope: Αμεση συμφωνία με τους δανειστές

Businesseurope: Αμεση συμφωνία με τους δανειστές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους συμμετέχοντες στο Eurogroup να ενισχύσουν έμπρακτα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας και να προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία με την Ελλάδα, στηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας και χρηματοδότησης της χώρας, απεύθυναν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι της Businesseurope από τη Ρίγα της Λεττονίας την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα, και με βάση τις θετικές εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, πιέζουν να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής πλευράς με στόχο να δημιουργηθεί ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προωθήσει τις επενδύσεις και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Στη συνάντηση κορυφής των προέδρων της Businesseurope, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τον επίτιμο πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Στην ομιλία του ο κ. Φέσσας, αφού επισήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον αβεβαιότητας και προκλήσεων, τόνισε ότι για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ισχυρή και δυνατή Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμη η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών καθώς μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και εντέλει την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η χώρα μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να γίνει «η Φλώριδα και η Καλιφορνία μαζί της ευρωπαϊκής ηπείρου», αξιοποιώντας το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό της και την προνομιακή γεωγραφική της θέση. Δήλωσε, τέλος, αισιόδοξος ότι μια άμεση συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας θα προσδώσει την αναγκαία ώθηση για να φύγουμε μπροστά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της Businesseurope, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η προσήλωση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ευρώ και η αναγνώριση των υποχρεώσεων από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει δεν αμφισβητούνται. Η αναθεώρησή τους, όμως, έχει σήμερα καταστεί αντικειμενικά επιβεβλημένη». Αυτό το λογικό αίτημα δύο διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έπεσε στο κενό, υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος και συμπλήρωσε: «Επειδή πιστεύω στην Ευρώπη και πιστεύω στη χώρα μου και στις ικανότητές της, θεωρώ ότι μια συμφωνία σήμερα είναι απολύτως εφικτή. Και θα γίνει πράξη όσο πιο γρήγορα οι δύο πλευρές επικεντρωθούν στα πολλά υπάρχοντα σημεία σύγκλισης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή