Σπίτια απο ελαστικά αυτοκινήτων

Σπίτια απο ελαστικά αυτοκινήτων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινοτόμα υλικά αναζητούνται διαρκώς σε ό,τι αφορά την κατασκευή κατοικιών, καθώς η ανθρωπότητα αναζητεί νέες λύσεις με έμφαση στη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που στρέφονται στην αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών, προϊόν ανακύκλωσης, ή ακόμα και υλικών που οδεύουν προς τις χωματερές, αν δεν βρεθεί εναλλακτική χρήση τους.

Μία τέτοια ιδέα έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην Κολομβία. Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής πετιούνται κάθε χρόνο 5,3 εκατ. τόνοι ελαστικών αυτοκινήτων και οχημάτων γενικότερα. Σήμερα, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό, προκειμένου να κατασκευάσουν το σπίτι τους από τα λάστιχα αυτά. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση ανακύκλωσης υλικών, που πηγάζει περισσότερο από ανάγκη, παρά από διάθεση για καινοτομία.

Παρ’ όλα αυτά, τα λάστιχα αυτά έχουν εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες και αντοχές, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς. Οι ειδικοί παρομοιάζουν τα σπίτια από λάστιχο με τα ιγκλού των Εσκιμώων, καθώς και αυτά προσφέρουν επαρκή θερμομόνωση και εξαιρετικές αντισεισμικές ιδιότητες, αποτέλεσμα της εγγενούς δυνατότητας του ελαστικού να διαστέλλεται και να συστέλλεται, απορροφώντας με ευκολία τις δονήσεις από έναν σεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή