Θετικά κρίνουν οι αγορές τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης

Θετικά κρίνουν οι αγορές τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά κρίνουν οι επενδυτές την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης το πρωί της Δευτέρας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg «οι αποδόσεις των τριετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν 167 μονάδες βάσης στο 24,63% και το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε άνοδο άνω του 4%, έπειτα από την απόφαση να “ψαλιδιστούν” τα φτερά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη».

Παράλληλα, το Bloomberg σχολιάζει ότι πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη εξαιτίας του αδιεξόδου στις επί τρεις μήνες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ενώ γίνεται αναφορά και στο νέο «σχήμα», τον αναβαθμισμένο ρόλο που καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και την περιθωριοποίηση του κ. Βαρουφάκη. Οπως λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη θα περιοριστεί στην επίβλεψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων με τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ».

Πάντως, το δημοσίευμα προσθέτει ότι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας στη Ρίγα της Λετονίας, στο εσωτερικό της χώρας παραμένει δημοφιλής.

«Η κίνηση αυτή τετραγωνίζει τον κύκλο γιατί αν και δεν φαίνεται σαν ο Τσίπρας να απομακρύνει τον Βαρουφάκη, πρόκειται πάνω – κάτω για το ίδιο αποτέλεσμα», δηλώνει ο Μιχάλης Μιχαηλίδης αναλυτής στο «Royal Bank of Scotland Group» στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και κρίνει θετικά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και πολλούς φίλους από το εξωτερικό. Μία αναδιοργάνωση ήταν αναγκαία ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα απολαμβάνει μεγαλύτερης  εμπιστοσύνης στα μάτια των εταίρων», δηλώνει ο κ. Παγουλάτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή