Δέκα ελληνικές ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νότια Κορέα

Δέκα ελληνικές ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νότια Κορέα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Δέκα ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο αφιέρωμα για το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο που θα φιλοξενηθεί από το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού, στη Νότια Κορέα (30/4-9/5).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ασίας, το οποίο στηρίζει τον πειραματικό κινηματογράφο της Κορέας.

Οι ελληνικές ταινίες που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα είναι παραγωγής του 2005 έως και σήμερα και αποτυπώνουν τη δραστική αλλαγή στο περιβάλλον, την κοινωνία και την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο κατακερματισμός της οικογένειας, η βία, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η διάλυση των σχέσεων στην Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν τους δημιουργούς.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι εξής ταινίες: «Κινέττα»του Γιώργου Λάνθιμου (2005), «Attenber» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (παραγωγή 2010), «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου (2011), «WastedWASTED YOUTH του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2011), «L» του Μπάμπη Μαρκίδη (2012), «Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου (2013), «Η Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα (2014), «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη (2014), «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ (παραγωγή 2014) και «The Lesson» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνοβ (2014).

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού θα προβληθούν συνολικά 200 ταινίες από 47 χώρες.

Το αφιέρωμα στις ελληνικές ταινίες γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή