Τρεις διατάξεις εκτός νομοσχεδίου Κατρούγκαλου

Τρεις διατάξεις εκτός νομοσχεδίου Κατρούγκαλου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρώτο δείγμα γραφής» για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου, την «αποκατάσταση των αδικιών», αλλά και την «πάταξη των πελατειακών πρακτικών πατρωνίας» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος το νομοσχέδιο που αφορά, μεταξύ άλλων, την επαναπρόσληψη των «απολυμένων» και των «διαθέσιμων» του Μνημονίου, που αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής στις 5 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και τη συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή, το νομοσχέδιο υπέστη αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί χθες η τελική του μορφή σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής του Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το Μνημόνιο δεν είναι άλλοθι για τα πάντα. Αδικίες έγιναν και πριν από αυτό», είπε ο Ν. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο δείγμα γραφής, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά και για ουσιαστικές τομές στη Δημόσια Διοίκηση». Στο ίδιο πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε εκ νέου ότι η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις «ώστε κανείς από αυτούς που αδικήθηκαν να μη μείνει στον δρόμο».

Από το νομοσχέδιο έχουν αφαιρεθεί τρεις σημαντικές διατάξεις, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο κατά σειρά νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα. Οι διατάξεις που αφαιρέθηκαν αφορούν τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις, καθώς και την επαναφορά της Κάρτας του Πολίτη. Οι επίμαχες διατάξεις, σύμφωνα με το υπουργείο, αποσύρθηκαν, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικότερη συζήτηση επί αυτών με τις αρμόδιες οργανώσεις των εργαζομένων και την ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή