Την εφαρμογή της ΠΝΠ αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Την εφαρμογή της ΠΝΠ αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται τα διαθέσιμα των ΤΕΙ στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Παρ’ όλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία είναι πενιχρές, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα αρθεί το μέτρο στο μέλλον, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. «Η συμμετοχή μας, ούτως ή άλλως θα είναι πενιχρή, αλλά θα είναι κυρίως συμβολική», επεσήμανε ο Λάζαρος Βρυζίδης, δίνοντας το στίγμα ότι, με αυτό τον τρόπο, η σύνοδος αποφάσισε να συμμετάσχει στην κοινή εθνική προσπάθεια.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι απόψεις της συνόδου ταυτίζονται με εκείνες των πρυτάνεων των πανεπιστημίων. «Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διάλογο», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς το σχέδιο νόμου στην ουσία ορίζει μια καινούρια λειτουργία των ιδρυμάτων. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νόμος, ο οποίος θα έχει χρονικό ορίζοντα ισχύος, καθώς οι συνεχείς αλλαγές των νόμων για την Παιδεία (Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Μπαλτά) θέτουν θέμα αξιοπιστίας της λειτουργίας της εκπαίδευσης στη χώρα.

Τέλος, η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ, όπως αναφέρθηκε και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Ο Λάζαρος Βρυζίδης τόνισε την ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο, ώστε να μετατραπούν τα ΤΕΙ σε πανεπιστήμια εφηρμοσμένων επιστημών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή