Ευ. Τσακαλώτος:«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Ευ. Τσακαλώτος:«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας, κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα» ανέφερε χθες στη Βουλή ο νέος «ισχυρός άνδρας» της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωση που εξελήφθη ως έμμεση μομφή για τους έως τώρα χειρισμούς του κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Η τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις στη σύνθεση της κυβέρνησης του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ολοι προεξοφλούσαν ότι, καθώς ήταν ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάμβανε μία θέση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Βρέθηκε να συμμετέχει σε αυτό διά της τεθλασμένης, καθώς ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Από την πρώτη ημέρα, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα δήλωναν ότι ο κ. Τσακαλώτος θα είχε ενεργό συμμετοχή στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Από νωρίς, ωστόσο, φάνηκε ότι η «χημεία» του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη δεν ήταν πολύ καλή. Αν και ξεκίνησαν μαζί τον κύκλο διεθνών επαφών, επισκεπτόμενοι Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, οι δρόμοι τους σύντομα χώρισαν. Η πληθωρική προσωπικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν ευνοεί τη συνύπαρξη με άλλους υπουργούς. Ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε να δραστηριοποιείται ησύχως, φέρνοντας εις πέρας «ειδικές αποστολές» που του ανέθετε ο κ. Τσίπρας.

Τώρα βγαίνει στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά να επιδιορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στις σχέσεις με τους εταίρους, αλλά και να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση, σε σχέση με αυτό που προ ημερών καυτηρίασε, λέγοντας ότι ήταν λάθος να υπογραφεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου χωρίς να πάρουμε λεφτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή