Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ύστερα από αισιόδοξα σενάρια για έναν ανασχηματισμό της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που διαχειρίζεται τις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο 0,25% λίγο πριν από το κλείσιμο ενόψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Apple, του τεχνολογικού κολοσσού με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Οι επενδυτές στις ΗΠΑ τηρούν, επίσης, στάση αναμονής καθώς σήμερα αρχίζει η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,0925 δολάρια από τη βελτίωση του κλίματος στην Ευρώπη και την απόμακρη πιθανότητα για άμεση αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 1,93%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε 1,3%, ενώ ο ιταλικός FTSEMib και ο ισπανικός Ibex-35 παρουσίασαν άνοδο 1,62%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 εμφάνισε κέρδη 0,47%. H τιμή του Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 65,37 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 9 δολαρίων από τον Μάρτιο, εξαιτίας της επιβράδυνσης στην παραγωγή των ΗΠΑ και των συγκρούσεων στην Υεμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή