ΝΔ: Δείπνο γαλάζιων πρώην βουλευτών με εσωκομματικό μενού

ΝΔ: Δείπνο γαλάζιων πρώην βουλευτών με εσωκομματικό μενού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο γαλάζιων πρώην βουλευτών πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα της πλατείας Μαβίλη, με ζητούμενο την κλιμάκωση της πίεσης προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την διεξαγωγή συνεδρίου με αντικείμενο όχι μόνον το ιδεολογικό στίγμα και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά και αυτή καθεαυτή την Προεδρία.

Στο γαλάζιο δείπνο, τη διοργάνωση του οποίου φέρεται να ανέλαβε ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχε σημαντικός αριθμός στελεχών που βρίσκονταν στα κοινοβουλευτικά έδρανα μέχρι και τις κάλπες του Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, οι Ευθύμης Καρανάσιος, Θόδωρος Σολδάτος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Κλειτσιώτης, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γεωργία Μπατσαρά, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ελένη Μακρή, Άννα Μάνη, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ενώ υπήρξαν και αρκετοί που δεν παρευρέθησαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, πλην όμως δήλωσαν ότι στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της ομάδας.

Ποιές θα είναι αυτές;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επί τάπητος ετέθη η πρόταση για τη διαμόρφωση μίας πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα μπορούσαν να συνυπογράψουν και άλλα στελέχη, με τελικό στόχο το άνοιγμα των διαδικασιών αλλαγής σελίδας στο κόμμα. Κι αυτό καθώς το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι χωρίς αλλαγή προσώπων, αυτοκριτική και σύγχρονο πολιτικό στίγμα η Ν.Δ. δεν μπορεί να ακουστεί, πολλώ δε μάλλον να κερδίσει εκλογές.

Δεδομένης, ωστόσο, της ρευστότητας στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, λόγω της εκκρεμότητας στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, αποφασίστηκε να υπάρξει μικρή αναμονή, όχι όμως και εγκατάλειψη της πρωτοβουλίας.

Οι κινήσεις πρώην και νυν βουλευτών τελούν υπό την επιτήρηση της Συγγρού που προφανώς επιδιώκει να ελέγξει τις εσωκομματικές ισορροπίες και να μην επιτρέψει τη συγκρότηση πυρήνων αμφισβήτησης, αν και είναι σαφές ότι οι εξελίξεις δεν θα κριθούν μόνον στο επίπεδο της οργανωτικής συγκρότησης των δύο πλευρών αλλά, κυρίαρχα, στο πολιτικό κλίμα της συγκυρίας που θα δοθεί η εσωκομματική μάχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή