Θρίλερ με Τούρκο κρατούμενο για τρομοκρατία

Θρίλερ με Τούρκο κρατούμενο για τρομοκρατία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση μεταγωγής στις φυλακές Κέρκυρας του Τούρκου κρατούμενου Bilgehan Karpat, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Ο Karpat είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2014 σε κρησφύγετο με όπλα στου Γκύζη και έκτοτε κρατείτο στις φυλακές Ναυπλίου. Μαζί του είχαν συλληφθεί τρεις ακόμα Τούρκοι υπήκοοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση. Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αποδίδουν στον έναν εκ των συλληφθέντων της υπόθεσης «Γκύζη» κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της αρπαγής και μετέπειτα δολοφονίας στην Κωνσταντινούπολη του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ από μέλη της DHKP-C.

Ειδικότερα, ο Bilgehan Karpat μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείτο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου -από εκεί- να μεταχθεί σε άλλη, άγνωστη μέχρι πρότινος, φυλακή της χώρας. Στο διάστημα που μεσολάβησε ωστόσο μέχρι χθες το πρωί, τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής του έσπευσαν να καταγγείλουν δημοσίως την εξαφάνισή του, προσδίδοντας διαστάσεις κατασκοπικού θρίλερ στην υπόθεση. «Ούτε ο ίδιος επικοινώνησε με τους δικούς του, ούτε καμία εξακριβωμένη και ασφαλής πληροφορία δίνεται από τους αρμόδιους για την τύχη του», ανέφερε σε γραπτή δήλωση – καταγγελία της η συνήγορός του κ. Αλέκα Ζορμπαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, στην υπόθεση φέρεται να παρενέβη το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ενημέρωσε την υπεράσπιση για την τύχη του κρατουμένου. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο Karpat είχε πράγματι μεταχθεί στις φυλακές Κέρκυρας και παρέμενε από το Σάββατο στην απομόνωση, μετά την άρνησή του να υποβληθεί σε έλεγχο από τους αρμοδίους υπαλλήλους  της  φυλακής.

Ο Karpat είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2014 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα με όπλα και πυρομαχικά στην περιοχή του Γκύζη. Μαζί του είχαν συλληφθεί τρεις ακόμα Τούρκοι, ανάμεσα στους οποίους ο 50χρονος Χουσεΐν Φεγί Τεκίν και ο 42χρονος Ισμαήλ Ακιόλ.

Ο Τεκίν, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο, να οργάνωσε την πρόσφατη αρπαγή και δολοφονία του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ από μέλη της DHKP-C στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ακιόλ αντίστοιχα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα, φέρεται να έχει ομολογήσει ενώπιον των Ελλήνων ανακριτών ότι είναι πράγματι μέλος της οργάνωσης DHKP-C. Κατά πληροφορίες, η υπόθεση των τεσσάρων Τούρκων έχει απασχολήσει έντονα την ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή