Νέο κέντρο υποδοχής αστέγων στην Κουμουνδούρου

Νέο κέντρο υποδοχής αστέγων στην Κουμουνδούρου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήσεις ενδιαφέροντος ξεκινά να δέχεται η νέα κοινωνική δομή στήριξης του δήμου Αθηναίων που θα λειτουργήσει σύντομα. Ενα επταόροφο κτίριο στην οδό Κουμουνδούρου διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να «στεγάσει» τις βασικές ανάγκες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί κέντρο υποδοχής αστέγων όπου παρέχεται ιατρική και ψυχική στήριξη. Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας έχει οργανωθεί σε δύο ορόφους,  οι οποίοι λειτουργούν όλο το 24ωρο επτά ημέρες την εβδομάδα και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 25 άτομα για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών.  Στον ξενώνα καλύπτονται πέραν της στέγης και οι βασικές ανάγκες των φιλοξενούμενων, δηλαδή ένδυση, σίτιση, προσωπική υγιεινή και φροντίδα υγείας.  Σε δύο ακόμα ορόφους λειτουργεί ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και εξυπηρετεί 50 άστεγα άτομα καλύπτοντας ανάγκες προσωπικής υγιεινής  (ντους) σίτιση, ένδυση και υγεία. Στον τελευταίο όροφο έχει οργανωθεί εστιατόριο για την κάλυψη των αναγκών σίτισης.

Τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος και φυσικά τη λειτουργία του κτιρίου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, η Ε.Κ.Π.ο.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και η ΧΕΝ Ελλάδος. Η καινοτομία του προγράμματος είναι ότι αξιοποιούνται στο έπακρο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ καθώς χρηματοδοτούνται μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δουλεύουν για το πρόγραμμα για να στηρίξουν άστεγους ή ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εποπτεύεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων .

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη στην κοινωνική δομή:

1.    Αίτηση

2.    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο

3.    Έγγραφο που βεβαιώνει την τελευταία διεύθυνση, προσωρινή ή άλλη, κατοικίας, όπως για παράδειγμα λογαριασμός Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή έγγραφο από την εφορία ή ενοικιαστήριο ή οποιοδήποτε άλλο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα άστεγα, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια. Για να ενταχθεί κάποιος ή κάποια στον κατάλογο των δικαιούχων λαμβάνονται υπ’ όψιν αντικειμενικά κριτήρια, όπως η έλλειψη στέγης ή η επισφαλής στέγη, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση (π.χ. μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες), η ανεργία και η κατάσταση υγείας.

Πληροφορίες και αιτήσεις

Γραφείο Διαμεσολάβησης του προγράμματος, Κουμουνδούρου 35, Αθήνα (1ος όροφος), καθημερινά 10.00 – 15.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής στα τηλέφωνα: 210 8815 310 , 210 8665 5039, 210 3624 291 και

στο Διαδίκτυο:  www.nostosathens.gr, στο email: [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή