Καταδικάζει ο Ομπάμα τις ταραχές στη Βαλτιμόρη

Καταδικάζει ο Ομπάμα τις ταραχές στη Βαλτιμόρη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια και τις ταραχές που ξέσπασαν στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία ενός 25χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε αφότου συνελήφθη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τα γεγονότα αυτά, υποστήριξε ωστόσο ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μία υποβόσκουσα κρίση με την αστυνομία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των αστυνομικών με τους Αφροαμερικανούς πολίτες.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε εγκληματίες και μέλη συμμοριών εκείνους που λεηλάτησαν καταστήματα και κατέστρεψαν οχήματα ως απάντηση στον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, τονίζοντας ότι τα επεισόδια βίας επισκίασαν άδικα τις ειρηνικές διαμαρτυρίες που είχαν πραγματοποιήσει οι πολίτες τις προηγούμενες ημέρες.

«Έχουμε δει πάρα πολλά περιστατικά διαδράσεων μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτών, ιδίως των Αφροαμερικανών, που είναι συνήθως φτωχοί, τα οποία εγείρουν ανησυχητικά ζητήματα» τόνισε ο ίδιος στο πλαίσιο μιας συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο στο πλευρό του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα επεισόδια στη Βαλτιμόρη τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει μια «ενδοσκόπηση» σε εθνικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον τρόπο που τα στελέχη των αστυνομικών δυνάμεων αντιμετωπίζουν τους πολίτες.

Ήταν η πρώτη φορά που ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με την υπόθεση του θανάτου ενός Αφροαμερικανού άνδρα από το Μέριλαντ που απεβίωσε αφότου υπέστη συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη μετά τη σύλληψή του. Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν αποτελούν κάτι το νέο στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή