Ισπανία: Πυρκαγιά και αναγκαστική εκκένωση σε πλοίο

Ισπανία: Πυρκαγιά και αναγκαστική εκκένωση σε πλοίο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

156 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σε ένα φέρι που εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάλμα δε Μαγιόρκα στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αυτό, όπως ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ο φορέας διαχείρισης του λιμένα των Βαλεαρίδων και η εταιρεία στην οποία ανήκει το πορθμείο.

Το φέρι Sorrento “έπιασε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από αυτό”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ενημέρωσης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το πλοίο, της Trasmediterranea, διευκρινίζοντας ότι 156 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο για αυτό το δρομολόγιο, που καλύπτει μια απόσταση περίπου 250 χλμ. και διαρκεί συνήθως περίπου οκτώ ώρες.

Όμως περίπου 37 χλμ. ανοικτά της πόλης Πάλμα, περίπου δύο ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτό.

Αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και το πλοίο υπήρχε όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος να βυθιστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει η διαρροή καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία, οι επιβάτες προέρχονταν από τουλάχιστον 12 χώρες: την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Κίνα, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Σενεγάλη, την Αργεντινή, την Αλβανία, την Αυστραλία, τη Βουλγαρία και την Αλγερία.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος “εγκατέλειψαν το σκάφος με σωστικές λέμβους”, ανέφερε το ισπανικό Λιμενικό Σώμα, καθώς είχε γίνει σαφές ότι η φωτιά δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί με τα διαθέσιμα μέσα του πλοίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε “στο χώρο στάθμευσης” του φέρι, από “άγνωστη αιτία”. Τους 150 επιβάτες παρέλαβε κατόπιν ένα παραπλέον πλοίο, το Puglia, το οποίο ανήκει στην ιταλική εταιρεία Atlantica CSPA αλλά εκμεταλλεύεται η Trasmediterranea.

Έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε άλλο πλοίο. Σε τέσσερις χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, διότι είχαν εισπνεύσει καπνό.

Αντίθετα με ένα πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για έναν σοβαρά τραυματία, οι ναυτικοί (ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Φιλιππινέζος) ήταν εκτός κινδύνου αργά χθες βράδυ.

Το Sorrento, μήκους 186 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει έως 1.000 επιβάτες και 150 οχήματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Trasmediterranea.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Diario de Mallorca εικονίζουν μια μεγάλη στήλη καπνού να υψώνεται από το φλεγόμενο φέρι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή