Υπηρεσίες Machine-to-Machine από τη Vodafone

Υπηρεσίες Machine-to-Machine από τη Vodafone

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vodafone σήμερα παρέχει το Vodafone M2M Full Control, ένα πλήρες πακέτο ολοκληρωμένων λύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M – Machine-to-Machine) που συμβάλλουν στο να γίνει κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας Ready Business, δηλαδή ικανοί να εξελίσσονται διαρκώς και να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες έγκυρων εταιριών συμβουλευτικών υπηρεσιών όπως οι Machina Research και Analysys Mason, η Vodafone είναι αποδεδειγμένα η καλύτερα τοποθετημένη στην αγορά εταιρεία κινητής επικοινωνίας παγκοσμίως, με τις μεγαλύτερες προοπτικές για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι τεχνολογίες Μ2Μ κατέχοντας ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η Vodafone, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει στους πελάτες της, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές M2M που απευθύνονται στις ανάγκες διαφόρων κλάδων της αγοράς και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι εφαρμογές που συνθέτουν το Vodafone M2M Full Control περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) οι οποίες μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της Vodafone στέλνουν τα δεδομένα σε μια κεντρική εφαρμογή των υπηρεσιών. Εκεί, οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet από PC, laptop, αλλά και smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των υπηρεσιών Μ2Μ που παρέχει η Vodafone  περιλαμβάνεται το πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου μονάδων ψύξης Vodafone Cooler Control, το οποίο είναι εμπορικά διαθέσιμο από σήμερα. Με την καινοτόμο αυτή εφαρμογή ο χρήστης μπορεί μεταξύ άλλων να παρακολουθεί τη μονάδα ψύξης από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται καθώς και την κατάσταση λειτουργίας της και ειδικότερα την κατανάλωση ρεύματος, τη θερμοκρασία & υγρασία, το άνοιγμα πόρτας και το βάρος των προϊόντων.

Η Vodafone διαθέτει επίσης την ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης και παρακολούθησης στόλου οχημάτων Vodafone Fleet Control με την οποία είναι εφικτή η παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο ενώ διατίθενται αναλυτικές αναφορές οχημάτων, διελεύσεων, ταχύτητας, καυσίμων, κόστους και αισθητήρων θερμοκρασίας. Παράλληλα διατίθεται από τη Vodafone και η καινοτόμος υπηρεσία παρακολούθησης και ελέγχου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και κατανάλωσης φυσικού αερίου Vodafone Energy Control.

Ο κ. Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθυντής Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Ready Business σημαίνει να μπορείς να πετύχεις σήμερα και παράλληλα να είσαι έτοιμος για το αύριο. Στη Vodafone δίνουμε, μέσα από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Μ2Μ που διαθέτουμε, τη δυνατότητα σε όλους τους εταιρικούς μας πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς με ευελιξία και επάρκεια. Αξιοποιώντας τις ολοκληρωμένες λύσεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες M2M, επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι Ready Business διότι μπορούν να είναι ευέλικτοι σε μια αγορά που αλλάζει διαρκώς και να απαντούν άμεσα στις ανάγκες των πελατών τους ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός του φυσικού χώρου εργασίας».

Παράλληλα με τις ολοκληρωμένες λύσεις Μ2Μ Full Control, επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν δίπλα τους υπηρεσίες που τους στηρίζουν όπως ο Προσωπικός Σύμβουλος, που βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους για να τους συμβουλέψει με κάθε τρόπο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Επιπλέον μπορούν να επιλέξουν τον κατάλληλο συνδυασμό υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τους συνεργάτες και τους πελάτες τους με λύσεις επικοινωνίας που συνδυάζουν κινητό, σταθερό και Internet όπως το Vodafone Business Connect και τα προγράμματα χρήσης Vodafone My Business, αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες «cloud», όπως είναι το Office 365.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: vodafone.gr/business

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή