LG G4: Αποκαλυπτήρια για τη νέα “ναυαρχίδα” της εταιρείας

LG G4: Αποκαλυπτήρια για τη νέα “ναυαρχίδα” της εταιρείας

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η LG Electronics παρουσίασε χθες το LG G4, τον διάδοχο του G3 και νέα «ναυαρχίδα» της στην κατηγορία των smartphone. Με το G4, η LG επικεντρώθηκε στην κομψότητα, τη εμπειρία θέασης και την ανθρωποκεντρική εμπειρία χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφική μηχανή του LG G4 διαθέτει φακό με διάφραγμα F1.8, που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα εικόνας, σε σχέση με το LG G3. Η καινοτομική κάμερα συνδυάζεται με τη νέα οθόνη IPS Quantum, που είναι καλύτερη από την οθόνη Quad HD που εισήγαγε στην αγορά το LG G3. Το LG G4 ενσωματώνει επίσης την εξωτερική σχεδίαση Slim Arc της συσκευής και ένα νέο περιβάλλον χρήσης.

Η LG έδωσε μεγάλη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποίησε για την κατασκευή της νέας της «ναυαρχίδας». Παράλληλα, ο σχεδιασμός της συσκευής είναι ο χαρακτηριστικός της LG ‘Slim Arc’, εκτείνεται σε όλο το μήκος της συσκευής και τονίζεται από την οθόνη που επίσης διαθέτει ελαφριά καμπυλότητα. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του σχήματος, ο σχεδιασμός Slim Arc προσφέρει στη συσκευή και ανθεκτικότητα 20% περισσότερο από ένα επίπεδο smartphone, αν πέσει κάτω με την πλευρά της οθόνης.

Η κορεατική εταιρεία σχεδίασε τη φωτογραφική μηχανή των 16MP στο LG G4 προκειμένου να απαθανατίζει ποιοτικές εικόνες, ακόμη και κάτω από λιγότερο κατάλληλες συνθήκες φωτισμού. Η κάμερα διαθέτει έναν ευρύ φακό με διάφραγμα F1.8, που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα. Η LG βελτίωσε ακόμη περισσότερο την απόδοση της φωτογραφική μηχανής σε χαμηλό φωτισμό με το OIS 2.0, το οποίο διπλασιάζει την απόδοση του βελτιωμένου OIS+, επεκτείνοντας το εύρος της σταθεροποίησης της εικόνας από ένα βαθμό, σε δύο, στους άξονες Χ και Υ, και με την προσθήκη για πρώτη φορά κι ενός τρίτου άξονα.

Νέο χαρακτηριστικό για το G4 αποτελεί και η λειτουργία ‘Manual Mode’, που επιτρέπει σε έμπειρους φωτογράφους να εξασκούνται σε πιο καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν άμεσα την εστίαση, την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO, την αντιστάθμιση της έκθεσης και την ισορροπία του λευκού σε κάθε τους λήψη. Οι έμπειροι φωτογράφοι μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους σε μορφή αρχείου ‘RAW’, εκτός από JPEG.

Η προηγμένη φωτογραφική μηχανή του LG G4 συμπληρώνεται από τη λειτουργία αισθητήρα ‘Color Spectrum Sensor’ (CSS), το πρώτο χαρακτηριστικό του είδους του που ενσωματώνεται σε ένα smartphone. Ο αισθητήρας CSS βελτιώνει την απόδοση των χρωμάτων, ‘διαβάζοντας’ με ακρίβεια τις τιμές RGB του περιβάλλοντος φωτισμού σε ένα πλάνο, καθώς και του υπέρυθρου φωτός που αντανακλάται από τα αντικείμενα. Ο αισθητήρας CSS χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσει την ισορροπία του λευκού και του χρώματος του φλας της, ώστε να δημιουργηθούν εικόνες τόσο φυσικές, σαν να τις έβλεπε κάποιος με γυμνό μάτι.

Η συσκευή είναι επιπλέον το πρώτο smartphone που είναι εξοπλισμένο με τη νέα IPS Quantum Display οθόνη 5,5 ιντσών της LG Display, που προσφέρει 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση. Πρόκειται για την πρώτη οθόνη Quad HD που χρησιμοποιεί τεχνολογία ‘Advanced In-Cell Touch’ (AIT), που συνδυάζει οθόνη LCD και αισθητήρα αφής σε ένα ενιαίο στρώμα για ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή των χρωμάτων και ευαισθησία στο άγγιγμα.

Στο G4, η καλύτερης ποιότητας οθόνη δεν συνεπάγεται και υψηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Το LG G4 είναι εξοπλισμένο με μία αποσπώμενη μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,000mAh, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό των σημερινών high-end smartphones. Σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο γρήγορος και ενεργειακά αποδοτικός επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 808 με τεχνολογία X10 LTE, το LG G4 μπορεί άνετα να αντέξει μία ολόκληρη ημέρα με κανονική λειτουργία. Για την ακρίβεια, το LG G4 μπορεί να ‘αντέξει’ έως και 20% περισσότερο από το G3, με μπαταρία ίδιας χωρητικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή