Αλλαγές στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και στην τοποθέτηση εφοριακών

Αλλαγές στην αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και στην τοποθέτηση εφοριακών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτάσεις για αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσληψης των εφοριακών κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Οπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, συζητήθηκε ο τρόπος διορισμού και της εκ περιτροπής τοποθέτησης των εφοριακών με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

Παράλληλα, στις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Ρακιτζής περιλαμβάνεται η αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η επανασύσταση της οικονομικής επιθεώρησης, η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, καθώς και άλλα δημοσιονομικά και φορολογικά θέματα.

"Σήμερα ξεκινάει μία διαδικασία" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης "κι αυτό είναι το σημαντικότερο". Αφού, όπως σημείωσε, έχουμε ανάγκη τις προτάσεις αυτές για μια πιό χρηστή, αποτελεσματική και δίκαιη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών και της Δημόσιας Διοίκησης".

Απο την πλευρά του, ο κ. Ρακιτζής δήλωσε ότι έκανε προτάσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και ευχαρίστησε τον υπουργό γι' αυτή την ευκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή