Jean Paul Gaultier:Η συλλεκτική μαρινιέρα προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη

Jean Paul Gaultier:Η συλλεκτική μαρινιέρα προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε το διεθνή σχεδιαστή µόδας Jean Paul Gaultier να δηµιουργήσει συλλεκτικά αντικείµενα µε έµπνευση από τη Μελίνα, όπου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύµατος. 

Ο ίδιος επέλεξε να της αφιερώσει το σήµα κατατεθέν του, τις λευκές και µπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, µαρινιέρα και t-shirt, βασιζόµενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους θρυλικούς φωτογράφους Douglas Kirkland και Bill Yoscary που τις παραχώρησαν δωρεάν. Ο Jean Paul Gaultier επιµελήθηκε το σχεδιασµό της συλλεκτικής µαρινιέρας και του συλλεκτικού t-shirt που φέρουν την υπογραφή του και παράχθηκαν σύµφωνα µε τις ποιοτικές του προδιαγραφές στην Ελλάδα. Η µαρινιέρα, χαρακτηριστικό στοιχείο στην γκαρνταρόµπα της Μελίνας, αναδεικνύεται σε διαχρονικό σύµβολο του στιλ για γυναίκες και άνδρες. Τα δύο αντικείµενα πωλούνται σε περιορισµένο αριθµό στο Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στη boutique Luisa στην Αθήνα. 

H παρουσίαση της µαρινιέρας και του t-shirt πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στο Ίδρυµα Μελίνα Μερκούρη µέσα από ένα δηµιουργικό installation που επιµελήθηκε η σκηνογράφος και ενδυµατολόγος Εύα Νάθενα.  

Η ΓΥΝΑΙΚΑ φωτογράφησε σε avant premiere τα δύο αυτά κομμάτια που δένουν για πάντα τον Gaultier με τη συνείδηση της Ελλάδας για το εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή