Ξεκίνησε ο διάλογος της κυβέρνησης με τη Fraport

Ξεκίνησε ο διάλογος της κυβέρνησης με τη Fraport

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν οι επαφές της κοινοπραξίας Fraport με την κυβέρνηση σχετικά με τα περιφερειακά αεροδρόμια. Χθες, επισκέφθηκε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ο ισχυρός άνθρωπος της Fraport, Στέφαν Σούλτε, στο πλαίσιο γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Ολα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επανεκκινούν, με αβέβαιο ωστόσο αποτέλεσμα.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομίας χαρακτήριζαν τη χθεσινή συνάντηση θετική και γόνιμη και για τις δύο πλευρές. Η ελληνική πλευρά, πάντως, φέρεται να προωθεί την υλοποίηση μιας συμφωνίας, η οποία θα περιέχει άλλους όρους από την αρχική. Αυτό, άλλωστε, υπογράμμισε και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Οι τροποποιήσεις που προτείνονται από την ελληνική πλευρά, αφορούν στη μείωση που ποσοστού 100% της συμμετοχής της Fraport στις εταιρείες εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, έτσι ώστε να συμμετάσχουν σ’ αυτές δημόσιοι τοπικοί φορείς (π.χ. επιμελητήρια, δήμοι κ.λπ.). Επίσης, προτείνεται η μείωση της διάρκειας της συμφωνίας παραχώρησης, από 40ετή που έχει συμφωνηθεί, σε 25 έως 30 έτη. Τέλος, η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη μείωση του τέλους αεροδρομίου από τα 20 ευρώ ανά επιβάτη, χωρίς να προσδιορίζεται ωστόσο το μέγεθος της συγκεκριμένης μείωσης. Ολα τα προαναφερόμενα βεβαίως, εφόσον ισχύσουν, θα οδηγήσουν σε μια άλλη συμφωνία, που θα περιλάβει ένα άλλο τίμημα από αυτό που έχει προσφερθεί από τη γερμανική πλευρά. Αυτό δεν μοιάζει να πολυενδιαφέρει την ελληνική πλευρά. Πάντως, το γεγονός ότι στις συναντήσεις της με την ελληνική κυβέρνηση, η εταιρεία αξιοποιεί το Νο 1 στέλεχος του Fraport Group καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται, από γερμανικής πλευράς, στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή