Πίσω από τις κάμερες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ με τα κόμματα

Σύγχυση στη στάση των κομμάτων προκάλεσε το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, που περιέχει και διατάξεις που αφορούν την παιδεία, και την περασμένη Τρίτη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Οι ΑΝΕΛ, που συγκυβερνούν, αρχικά εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επικριτικοί έως αρνητικοί υπό τον φόβο του ποδοσφαιρικού «Grexit», όμως στη συνέχεια μετέβαλαν θέσεις και ψήφισαν υπέρ. Η Ν.Δ. αρχικά ζήτησε απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά μετά την ακρόαση των φορέων δήλωσε ότι επιφυλάσσεται. Οτι επιφυλάσσονται είπαν το ΚΚΕ, που στην αρχή ήταν θετικό, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, που περιόρισαν τις επιφυλάξεις τους στα θέματα παιδείας. Η Χ.Α. επίσης μετέβαλε την αρχική της θέση και από «παρών» τάχθηκε κατά. Με τόσες αλλαγές, αν κάποιος έπαιζε… στοίχημα με τη στάση των κομμάτων σίγουρα θα έβγαινε χαμένος… ΜΠΛΟΥ.

Αμερικανικό «ναι»

Τρεις επισκέψεις έχει κάνει ο Φώτης Κατσικάρης, μαζί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας μπάσκετ, στις Ηνωμένες Πολιτείες και συναντήθηκε με τους τέσσερις Ελληνες διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Ακουσε το «ναι» από όλους (Καλάθης, Κουφός, Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου) που έδειξαν διάθεση να ανταποκριθούν στην πρόσκληση συμμετοχής για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Κάτι περισσότερο δεν θα μπορούσε να γίνει από την πλευρά της Εθνικής, και ειδικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επιτεύχθηκε το μέγιστο στην απευθείας επικοινωνία, ιδίως με τον Κουφό και τον Καλάθη. Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε «χαραμάδα» ατεκμηρίωτων δικαιολογιών και προφάσεων για αρνήσεις στο «παρά ένα» από την έναρξη της προετοιμασίας. Γ. Β.

«Δεδικασμένο» της Φενέρ

H δήλωση του γενικού γραμματέα της UEFA, Tζιάνι Ινφαντίνο, ότι τα πρόσωπα που κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για αδικήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο αποκλείονται για την προστασία του αθλήματος και έως ότου υπάρξει δικαστική απόφαση, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την υπόθεση της Φενέρμπαχτσε. Μέλη του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας, η οποία είχε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατηγορήθηκαν το 2011 για «στήσιμο» αγώνων. Η UEFA παρενέβη και ζήτησε από την τουρκική ομοσπονδία να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμβει η ίδια. Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπό την πίεση της UEFA, τιμώρησε τη Φενέρμπαχτσε η οποία έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. ΜΠΛΟΥ.

«Διαρροή» 150 εκατ.

Η δυναμική της FIBA, και ιδίως η οικονομική που θα αποτελέσει το «δέλεαρ» για την πλειονότητα των ομάδων, ώστε να φύγουν από την Ευρωλίγκα και να συμμετάσχουν σε νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι πολύ μεγάλη. Εφόσον ισχύει η «διαρροή» περί κατανομής 150 εκατ. ευρώ στους ευρωπαϊκούς συλλόγους που θα παίξουν στη νέα διοργάνωση, δεν θα υπάρξει και δεύτερη σκέψη παραμονής τους στην Ευρωλίγκα, η οποία δεν μοιράζει ούτε το 1/10 αυτού του ποσού. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή