Κακή αναπνοή: Τι φταίει και πως αντιμετωπίζεται;

Κακή αναπνοή: Τι φταίει και πως αντιμετωπίζεται;

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σωστή στοματική υγιεινή δεν ξεκινάει και τελειώνει με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν αμελούμε να καθαρίζουμε και τη γλώσσα μας θα έχουμε προβλήματα όπως η κακή αναπνοή αλλά και η πλάκα.

Η γλώσσα συγκεντρώνει εκατομμύρια βακτήρια που αν δεν απομακρυνθούν με τον σωστό καθαρισμό, τότε δεν θα έχουμε καλή αναπνοή. Σύμφωνα με τους οδοντίατρους «η κακή αναπνοή είναι αποτέλεσμα των τοξινών που δημιουργούν τα βακτήρια που υπάρχουν στη γλώσσα» ενώ ο μη αποτελεσματικός καθαρισμός της γλώσσας μπορεί να δημιουργήσει πλάκα, καταστροφή της αδαμαντίνης των δοντιών αλλά και ουλίτιδα.

Η καλύτερη λύση είναι να βουρτσίζουμε τη γλώσσα μας με την ειδική οδοντόβουρτσα που κυκλοφορεί στην αγορά (ή και μια συμβατική οδοντόβουρτσα) για να έχουμε καλή αναπνοή, για να αποφύγουμε την δημιουργία πλάκας αλλά και να έχουμε πιο υγιή ούλα. Δύο με τρία βουρτσίσματα είναι αρκετά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή