Χ. Σέλινγκ: Καλό σημάδι η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας

Χ. Σέλινγκ: Καλό σημάδι η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας "βλέπει" ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναδιοργανώσει τη διαπραγματευτική ομάδα ας ελπίσουμε να είναι ένα καλό σημάδι για να μπορέσουμε να έλθουμε σε μία συμφωνία».

 

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα στέλνει μηνύματα ότι θα καταθέσει επαρκείς λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτευχθεί μέσα στον Μάιο μια συμφωνία με τους πιστωτές και να αποτραπεί με τον τρόπο αυτό μια κρατική χρεοκοπία.

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 11 Μαΐου, σημειώνοντας πως έχει συνειδητοποιηθεί ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να έχουν κατατεθεί αρκετές λεπτομέρειες ούτως ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

 

Μετά την πρόσφατη Άτυπη Σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει «συγκεκριμένα στοιχεία από την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, για μια λύση με την Ευρωζώνη», προσθέτοντας πως, «σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο, καθώς ενδεχόμενα θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου».

 

Εξάλλου, σε προχθεσινή τοποθέτησή του ως προς την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε τονίσει ότι τη σχετική απόφαση παίρνει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος συνομιλεί με κάθε διαπραγματευτικό εταίρο, όμως κανείς πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή