Το ΙΟΒΕ απένειμε το Αριστείο στον Θ. Βασιλάκη

Το ΙΟΒΕ απένειμε το Αριστείο στον Θ. Βασιλάκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην κατηγορία των λίγων ανθρώπων που έχουν στο DNA τους το επιχειρείν» κατέταξε τον Θεόδωρο Βασιλάκη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) στην οποία του απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση «Αριστείο ΙΟΒΕ».

«Βραβεύεται σήμερα ο Θεόδωρος Βασιλάκης. Γιατί το όραμά του αφορά την ίδια την πατρίδα του, δηλαδή όλους μας. Γιατί εκπροσωπεί μαζί με την οικογένειά του όχι μόνον την παλαιά αυτοδημιούργητη Ελλάδα για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι, αλλά και τη νέα Ελλάδα που όλοι αναζητούμε. Αυτήν που σχεδιάζει με παρρησία το μέλλον στοχεύοντας πάντα στο συλλογικό συμφέρον. Αυτήν που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό και αποδεικνύει ότι μπορεί να διακριθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτήν που μαθαίνει από τα λάθη της και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική. Αυτήν που αισιοδοξεί, βάζει στόχους και επιμένει», σημείωσε ο κ. Σάλλας, αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο.

Ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου Ελληνα επιχειρηματία, που πέτυχε σε όλο το φάσμα της πολυσχιδούς μακρόχρονης επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ανταγωνιζόμενος όχι μόνον ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες κολοσσούς» χαρακτήρισε τον κ. Θ. Βασιλάκη ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Τάκης Αθανασόπουλος. «Η καθιέρωση αυτής της διάκρισης εκφράζει την πεποίθηση του ΙΟΒΕ ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε εμπράκτως την προσφορά ανθρώπων που συνέβαλαν σημαντικά με τις πράξεις τους, αλλά και με τη στάση ζωής τους, στην πρόοδο της κοινωνίας μας», σημείωσε. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Οικονομικών Επιστημών καθηγητής Χρ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. «Η σημερινή κρίση στην Ευρωζώνη προέρχεται από την κακή διαχείριση της νομισματικής δημοσιονομικής πολιτικής μετά την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος», υποστήριξε ο κ. Πισσαρίδης, που έκλεισε προβλέποντας ότι «εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για συνεργασία στην Ευρωζώνη, το μέλλον Ευρωζώνης και Ε.Ε. προβλέπεται δυσοίωνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή