Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν με εκφράζουν όσα έγιναν»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν με εκφράζουν όσα έγιναν»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αθλητική εισαγγελία και τα πολιτικά δικαστήρια θα αποτελέσουν το νέο… γήπεδο επίλυσης των όσων θλιβερών γεγονότων συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος, του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, και έστειλαν το χειρότερο δυνατό μήνυμα για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει στους φετινούς τελικούς. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και με τη νίκη στο ΟΑΚΑ (66-77) κατέκτησε την πρώτη θέση που προσφέρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ η ήττα του «τριφυλλιού» προκάλεσε την απομάκρυνση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κύλησε στη συνήθη θερμή ατμόσφαιρα χωρίς παρεκτροπές για 38΄30΄΄, όταν ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο και εν συνεχεία ακούμπησε τα αυτιά του, θέλοντας να δείξει ότι «δεν ακούει» την αντίδραση από τους «πράσινους» οπαδούς στο σουτ που έκρινε ουσιαστικά (64-77) τον νικητή.

Οι διαιτητές τιμώρησαν με τεχνική ποινή τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ενώ περίπου τριάντα θερμόαιμοι που θεώρησαν προκλητική τη χειρονομία του Σπανούλη, βρέθηκαν πίσω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων και προσπάθησαν να επιτεθούν στην «ερυθρόλευκη» αποστολή. Οι τρεις διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για μισή ώρα και έκριναν ότι δεν χρειαζόταν η εκκένωση των εξεδρών για την ολοκλήρωσή του.

«Ο Σπανούλης είναι ένας ελεεινός και τιποτένιος τύπος. Ηρθε να προκαλέσει τον κόσμο», δήλωσε ο Δ. Γιαννακόπουλος αμέσως μετά τη διακοπή, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Κοντονή, αλλά και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

«Πανηγύρισα στην ένταση της στιγμής και δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Να μετανιώσουν όσοι βρίζουν οικογένειες και παιδιά», ήταν η απάντηση του Σπανούλη.

Εξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και σύμφωνα με βίντεο που κοινοποίησε η ΚΑΕ και κατέθεσε στην αστυνομία, ακούγονται βαρύτατες ύβρεις –χωρίς να φαίνεται το άτομο που τις λέει– για τον Σπανούλη και κατάρες για την οικογένειά του. Ο Δ. Γιαννακόπουλος έκανε δηλώσεις και βρέθηκε στα αποδυτήρια, έχοντας την ιδιότητα του απλού φιλάθλου, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη φωνή του και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη αυτεπαγγέλτως, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα, και ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου θα καλέσει τον Βασίλη Σπανούλη να καταθέσει και να δηλώσει εάν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Δ. Γιαννακόπουλου, επειδή το αδίκημα είναι κατ’ έγκληση. Εναπόκειται στην προσωπική απόφαση του αρχηγού του Ολυμπιακού εάν θα το πράξει ή όχι…}

«Οσα συνέβησαν στο ντέρμπι δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο και το ίδιο ακριβώς επισήμανα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη», δήλωσε χθες ο Δ. Γιαννακόπουλος, ενώ ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως υπήρξε μόνο ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή του παίκτη.

Στον Παναθηναϊκό αναζητείται προσωρινός αντικαταστάτης του Ιβάνοβιτς μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου, ενώ θα ενισχυθεί στη θέση του πλέι μέικερ (Ντι Τζέι Κούπερ του ΠΑΟΚ πέρυσι) και του σέντερ, με μηνιαίο συμβόλαιο. Την ομάδα πλέον προπονεί ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή