Ερώτηση Ευ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό

Ερώτηση Ευ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το τι θα συμβεί στη χώρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ζητεί, με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε χθες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατηρεί ότι η ελληνική οικονομία «έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη». Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η κυβέρνηση εκπέμπει αντιφατικά σήματα, κάτι που, όπως λέει, είναι ορατό και στις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «δηλώνει έτοιμη να συνάψει συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξε ζήτημα δημοψηφίσματος. Δηλώνει ταυτοχρόνως έτοιμος αλλά και ανέτοιμος να ολοκληρώσει αυτή την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας». Αυτή η εικόνα οδηγεί στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ότι η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο και «βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο κ. Βενιζέλος επικρίνει την κυβέρνηση για «ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων» προς τους πολίτες, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν καθαρή εικόνα για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους και δανειστές αλλά «με τον εαυτό της, με τα στελέχη της, με τους βουλευτές της και αδιαφορεί για την οικονομία, την αγορά, την προκοπή και το μέλλον των νέων μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Φώφη Γεννηματά ζήτησε χθες (Mega) να περιγραφεί από την κυβέρνηση το σχέδιο διαπραγμάτευσης και οι στόχοι που έχουν τεθεί, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να επιλυθεί και το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας και της επαπειλούμενης ασφυξίας. Παρά τις επιμέρους διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη συνολική πολιτική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες συσσωρεύει προβλήματα, τα οποία δεν θα ξεπεραστούν παρά μόνο με τη λήψη εισπρακτικών μέτρων άμεσης απόδοσης, είτε υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία με τους δανειστές είτε όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή