Κεκλεισμένων των θυρών οι εργασίες της «Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους»

Κεκλεισμένων των θυρών οι εργασίες της «Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε από τη Δευτέρα και θα συνεχίσει για τέσσερις ημέρες τις εργασίες της η «Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους».

Το κοινοβουλευτικό έργο, ωστόσο, σηματοδοτείται σήμερα το από την έναρξη -σήμερα το μεσημέρι- της συζήτησης του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, με διατάξεις «για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση». Υπενθυμίζεται ότι ο οι εν λόγω διατάξεις επιχειρήθηκε να «περάσουν» ως πολυσέλιδες τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο, αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων που καταγράφηκαν κυρίως από το χώρο της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε να αποσυρθούν και να επανακατατεθούν με τη μορφή νομοσχεδίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση το χαρακτήρισε «κατεπείγον». Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια το αργότερο ως την ερχόμενη Παρασκευή.

Αργότερα σήμερα το απόγευμα, τέλος, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς τελική επεξεργασία και ψήφιση το σχέδιο νόμου που εισηγείται ο κ. Γ.Κατρούγκαλος υπό τον τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις». Υπενθυμίζεται πως βάσει διατάξεων του συγκεκριμένου νομοθετήματος πρόκειται να επαναπροσληφθούν όσων η απόλυση, στα χρόνια του μνημονίου, θεωρήθηκε αντισυνταγματική. Η συζήτηση έως τώρα, και στην αρμόδια Επιτροπή, για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σημαδεύτηκε από υψηλή ένταση, καθώς η αντιπολίτευση ήγειρε θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, εξαιτίας του γεγονότος ότι πριν υπουργοποιηθεί, ως δικηγόρος υπεράσπιζε τα δικαιώματα των προαναφερθέντων απολυμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή