Επτά ελληνικά νησιά μεταξύ των δέκα κορυφαίων για το 2015

Επτά ελληνικά νησιά μεταξύ των δέκα κορυφαίων για το 2015

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία φορά τα ελληνικά νησιά κλέβουν τις εντυπώσεις και καταλαμβάνουν τόσο τις πρώτες, όσο και τις περισσότερες θέσεις στην κατάταξη των δημοφιλέστερων νησιών της Μεσογείου για το 2015.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr βάσει των κριτικών των ταξιδιωτών στις 51 πλατφόρμες της. Την πρώτη θέση, λοιπόν, καταλαμβάνει η πανέμορφη Ιος (βλ. φωτογραφία) με ποσοστό δημοτικότητας 86,22%, ακολουθούμενη από την Υδρα στη δεύτερη θέση και τη Φολέγανδρο στην τρίτη. Τέταρτος εμφανίζεται ο πρώτος μη ελληνικός προορισμός, το Κάπρι της γειτονικής Ιταλίας, με ποσοστό δημοτικότητας 84,95% και η λίστα συνεχίζεται με έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού μέχρι την όγδοη θέση οι προορισμοί που ακολουθούν, με σειρά δημοτικότητας, είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος.

Οι δέκα πρώτες θέσεις της κατάταξης ολοκληρώνονται με το ιταλικό νησί Λίπαρι στην ένατη θέση και την πορτογαλική Μαδέιρα στη δέκατη.

Συνολικά, 13 ελληνικοί προορισμοί κάνουν την εμφάνισή τους στη λίστα με τα 30 κορυφαία νησιά της Μεσογείου, με τις Σπέτσες, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα να συναντώνται σποραδικά από την 14η έως την 29η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή