Πρόσωπα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών επανεξελέγη ο Βασίλειος Πετράκος (φωτ.), τακτικό μέλος της Ακαδημίας από το 2000. Γεννημένος το 1932 στον Πειραιά, σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα και το 1959 διορίστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Εχει διατελέσει επιμελητής και έφορος αρχαιοτήτων Νήσων Αιγαίου, Δελφών και Πατρών, έφορος της συλλογής γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και έφορος αρχαιοτήτων Αττικής και γ.γ. της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Ιδρυτής του περιοδικού «Ο Μέντωρ», το 1996 ονομάστηκε αντεπιστέλλον μέλος της Academie des Inscriptions et Belles Lettres του Institut de France.

(…) Οι ανεξάρτητες ταινίες «είναι εξαντλητικές και ορισμένες φορές χάλια», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στη διάρκεια της περιοδείας για την προβολή του νέου του φιλμ «Εκδικητές: η εποχή του Ultron». Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος προ ημερών αποχώρησε από συνέντευξη και μίλησε προσβλητικά για τον δημοσιογράφο, αναφέρθηκε στον αντιεπαγγελματισμό πολλών ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών και υπογράμμισε ότι ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να συμμετάσχει σε ταινία χαμηλού κόστους.

(…) Τα 70ά γενέθλια ενός μεγάλου μουσικού της τζαζ γιορτάζει, την ερχόμενη Παρασκευή, ο «Μουσικός Ιανός», συμμετέχοντας στον κύκλο επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Το ολοήμερο αφιέρωμα στον Κιθ Τζάρετ πραγματοποιείται στον «Iανό» (Σταδίου 24) και περιλαμβάνει ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές από το Ianos Radio, συναυλία και δημιουργία ενός βιβλίου με χειρόγραφες ευχές, που θα παραδοθεί στον ίδιο τον διάσημο μουσικό. Ακόμα, 30 ιστορικοί τίτλοι από τη δισκογραφία του θα διατίθενται με έκπτωση 30% στα καταστήματα του «Ιανού».

(…) «Ελληνικές εμπνεύσεις» είναι ο τίτλος των τριών συναυλιών που θα δώσει η διεθνούς φήμης μετζοσοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας στο Μεξικό απόψε, την Παρασκευή και την Κυριακή. Η ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνις θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μητρόπουλου, Σκαλκώτα, Θεοδωράκη κ.ά. στην Γκουανταλαχάρα και στην Πόλη του Μεξικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή