Η λιτότητα καραδοκεί

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομνύουν, όσοι εμποδίζουν την εξεύρεση μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων κρατών της Ζώνης του Ευρώ, ότι όλα θα είναι καλύτερα για τους πολίτες εφόσον η κυβέρνηση αρνηθεί την εφαρμογή των παλαιότερα συμφωνημένων όρων προσαρμογής της οικονομίας.

Σε λάθος «θεό» ορκίζονται! Αν οι ίδιοι θέλουν να πέσουν ως «μάρτυρες» στο όνομα της ιδεολογίας και των κομματικών πεποιθήσεών τους, δεν χρειάζεται να μας πάρουν μαζί τους. Επειδή αυτοί δεν θέλουν να έρθουν στη χώρα μας όσα «αμαρτωλά» περιέχουν τα βιβλία των αιρετικών των Βρυξελλών, του Ταμείου, της Φρανκφούρτης και αλλού.

Επιχειρείται μια μεγάλη εξαπάτηση των πολιτών. Ξεκινώντας από το κοινό των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ. Το κομματικό ακροατήριο είναι, όμως, πολύ μικρό για να έχει την οποιαδήποτε πολιτική σημασία. Αντλούν τη δύναμή τους σε δύο πραγματικότητες.

Πρώτον, η αντιευρωπαϊκή «Αριστερά» διαθέτει πολυάριθμη ομάδα βουλευτών, μπορεί, δηλαδή, να αμφισβητήσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης.

Δεύτερον, το εκλογικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε, σε πολύ σημαντικό βαθμό, στην επιρροή των μεγαλοσυνδικαλιστών του δημόσιου τομέα, ειδικότερα στην προσέλκυση ψηφοφόρων από το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη κι έτσι δεν μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους. Η μεγάλη πλειοψηφία έχει ξεκόψει με το «κουτόχορτο» περί εργασιακών δικαιωμάτων. Οκτακόσιες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, κοντά ένα εκατομμύριο που έχει γραφτεί στους καταλόγους του ΟΑΕΔ και 1,2 εκατ. που δεν βρίσκουν εργασία, δύσκολα θα τους τρομάξει η όποια προσαρμογή του καθεστώτος των «ομαδικών απολύσεων» στα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Γι’ αυτό η «Αριστερά» τρομοκρατεί συστηματικά τους οικονομικά ευαίσθητους συνταξιούχους. Τους λέει πως θα γίνουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές για τους ήδη συνταξιοτημένους. Πως δεν θα προλάβουν να βγουν όσοι έχουν «ώριμα» δικαιώματα και άλλα παρόμοια.

Οι αρμόδιοι «υπουργοί» γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανείς «ξένος» δεν ζητάει μείωση των συντάξεων και άλλα παρόμοια. Αυτό που πράγματι ζητείται είναι να μην επιβαρύνει το συνταξιοδοτικό υπέρμετρα τους εργαζομένους με συνεχείς αυξήσεις των φόρων και των κρατήσεων.

Σε τελευταία ανάλυση, δεν έχει καμία απολύτως έννοια να ζητούμε από τους εταίρους μας γενναία διευθέτηση του χρέους και την ίδια στιγμή να θέλουμε να αυξάνουμε το χρέος γιατί δεν φτάνουν οι φόροι για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει την πολυετή ισορροπία του ασφαλιστικού. Το απέφυγε η κυβέρνηση Σαμαρά. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα το αποφύγει. Αλλιώς θα μας πάνε σε μια σοβιετικού τύπου «αριστερή λιτότητα», χειρότερη κι από τον «λιτό βίο» του Γιάνη Βαρουφάκη. Χίλιες φορές μια καλά χρηματοδοτημένη συμφωνία με την τρόικα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή