Επί τρεις ημέρες «εξαφάνιζε» το πτώμα της 4χρονης κόρης του

Επί τρεις ημέρες «εξαφάνιζε» το πτώμα της 4χρονης κόρης του

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκρουστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση δολοφονίας της 4χρονης Αννυς Μπορίσοβα έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας που μετείχαν στην έρευνα. Συγκεκριμένα, ο διοικητής Ασφάλειας κ. Χρήστος Παπαζαφείρης επιβεβαίωσε ότι ο 27χρονος δράστης τεμάχισε το πτώμα της τετράχρονης κόρης του και στη συνέχεια έβρασε και πολτοποίησε τα ανθρώπινα μέλη προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος τους. «Δεν θα βρούμε ούτε κόκαλο», είπε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι ο 27χρονος Stanislav Bakardziev «πέταξε το τεμαχισμένο πτώμα σε κάδους απορριμμάτων με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην καταλάβει ότι επρόκειτο για ανθρώπινα μέλη».

Ακόμη, επιβεβαίωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Bakardziev μετά τον φόνο κίνησε διαδικασίες για την αντικατάσταση των σωληνώσεων στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, φοβούμενος ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να εντοπίσουν εκεί ίχνη και υπολείμματα της αποτρόπαιης πράξης του. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Παπαζαφείρη, ο παιδοκτόνος είχε τοποθετήσει πετσέτες στα παράθυρα του διαμερίσματός του ώστε οι υδρατμοί από την πολύωρη «επεξεργασία» του πτώματος να μην κινήσουν τις υποψίες των περιοίκων. Η διαδικασία εξαφάνισης του πτώματος διήρκεσε από τη Μ. Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι ο 27χρονος αμέσως μετά τη δολοφονία της κόρης του, που τοποθετείται χρονικά τη Μ. Πέμπτη, πούλησε αντί του ποσού των 55 ευρώ την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια της σε Ρουμάνο που εργάζεται στην περιοχή της Μιχαήλ Βόδα. Ολα τα αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφορά στο θέμα κάνει σε κατάθεσή της η μητέρα της 4χρονης Dimitrina Borisova, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο: «Οταν γύρισα από τη Γερμανία, ο Σάββας (σ.σ. ο Stanislav Bakardziev) μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε “για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Αννυ”». Από καταθέσεις μαρτύρων που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία προκύπτει ότι ο 27χρονος χτυπούσε και βασάνιζε συστηματικά την κόρη του. Φίλος του δράστη που αναφέρεται ως «Νικολάι» κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ότι «ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Ολα αυτά επειδή έπαιρνε ναρκωτικά». Επίσης, περίοικοι κατέθεσαν ότι συχνά άκουγαν φωνές και κλάματα μητέρας και κόρης σε έντονους διαπληκτισμούς τους με τον 27χρονο.

Στην πεντάωρη κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο Bakardziev ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος την κόρη του, αλλά ότι ήταν άρρωστη και ότι ξυπνώντας το πρωί της Μ. Παρασκευής, τη βρήκε νεκρή στον καναπέ του διαμερίσματός του. «Το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά. Ξύπνησα και είδα ότι είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα, αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα», κατέθεσε. Χθες, ο διοικητής Ασφάλειας και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) κ. Γιώργος Παπασηφάκης αντέτειναν ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι το παιδί ήταν άρρωστο» και άφησαν να εννοηθεί ότι ο 27χρονος χτύπησε βίαια την κόρη του τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

To κίνητρο

Σχετικά με το κίνητρο του 27χρονου, ο κ. Χρ. Παπαζαφείρης δήλωσε ότι ζήλευε την 25χρονη σύντροφό του (που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για πορνεία), ενώ φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε για να εγκατασταθεί στη Γερμανία, όπου είχε αποκτήσει επαφές με εύπορο άνδρα που τη βοηθούσε οικονομικά. Μάλιστα, το πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το διάστημα που η 25χρονη απουσίαζε σε ταξίδι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 25χρονη δεν γνώριζε ότι ο σύντροφός της είχε δολοφονήσει την κόρη τους. Χθες επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία ότι σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος της οδού Μιχ. Βόδα βρέθηκαν υπολείμματα αίματος της τετράχρονης. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο ρόλος που έπαιξε ένας μάρτυρας «κλειδί» (φίλος του 27χρονου ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι της Μιχ. Βόδα) που αποκάλυψε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο Bakardziev λίγα εικοσιτετράωρα μετά το έγκλημα του εκμυστηρεύθηκε ότι τεμάχισε και εξαφάνισε το πτώμα της Αννυς. Είχε εμφανιστεί οικειοθελώς στις βουλγαρικές αρχές μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Οι δηλώσεις Πανούση

Αίσθηση προκάλεσε χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε ότι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είτε αυτοκτονούν είτε έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. «Οταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Αρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά (…) περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης».

Απαντώντας σε κριτική που του ασκήθηκε γι’ αυτές του τις δηλώσεις, ο κ. Πανούσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «υποκρισία». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική ούτε τη λογική ούτε την επιστήμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή