Σαπέν προς Βαρουφάκη: Μόνη λύση για την Ελλάδα η συμφωνία

Σαπέν προς Βαρουφάκη: Μόνη λύση για την Ελλάδα η συμφωνία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη σημερινή συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε «ευχάριστη και χρήσιμη», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό, επειδή στο Γιούρογκρουπ είναι δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των υπουργών. Είμαστε και πολλοί και δεν έχουμε και μία ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ένας από τον άλλο, παρά μόνο να πληροφορηθούμε όλοι μαζί από τους θεσμούς. Ιδίως σε περιόδους σαν αυτή, που έχει πολύ μεγάλη σημασία η μέγιστη επικοινωνία, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εκθέσουμε τις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση από το Φεβρουάριο μέχρι τώρα, έτσι ώστε να επέλθει συμφωνία και ιδίως η παρουσίαση ενός συνολικού οράματος που έχουμε για το πώς η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση, θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Αυτό ήταν το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, πάντα βέβαια στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρευσης μιας άμεσης λύσης, ώστε να ξεκλειδωθεί και το θέμα της ρευστότητας και να προχωρήσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει ελπίδα το Παρίσι να επηρεάσει, παίρνοντας κάποιες πρωτοβουλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε θετικά, συμπληρώνοντας ότι «η Γαλλία δε μπορεί να μην παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη η οποία ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση»

Στις 13.30 ο Γιάνης Βαρουφάκης θα γευματίσει με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες, ενώ στις 19.00 θα δει τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, στις 15.00, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στη Ρώμη, όπου θα συναντήσει τον ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ενώ την Παρασκευή αναμένεται συνάντηση με τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ, Λουίς ντε Γκίντος, στη Μαδρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή